Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
1 Aug 2013 | 36597 vizualizari
Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

Am vazut la Dia si tare mult mi-a placut, asa ca am facut si eu, dar cu ce am avut in casa. Cum de la un timp nu-mi lipseste dovlecelul, ca s-au facut multi la tara, m-am gandit ca ar fi buna combinatia vinete - dovlecel si nu m-am inselat. Multumesc, Dia, pentru reteta!

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel crud
  • 2 rosii
  • 7 felii de bacon
  • 50 gr cascaval Desenvis de la Delaco
  • busuioc maruntit
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja.

Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper,

Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in sapte felii subtirele.

Am feliat si baconul si am asezat feliile de dovlecel si bacon printre cele de vinete

Rosiile spalate le-am feliat pe rotund si le-am introdus in evantaiul format.

Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt, apoi l-am presarat printre feliile de la evantai.

Am asezat evantaiul intr-o forma de yena cu capac si am dat la cuptor pentru o ora la 180 grade, apoi am scos vasul din cuptor, am scurs lichidul care s-a format si am asezat felii de cascaval deasupra.

Am dat din nou vasul la cuptor, dar cu focul stins si am lasat cateva minute pana s-a topit cascavalul si s-a prelins printe feliile de legume.

A iesit o bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ruladă tricoloră a la Sidy

Postat de panacris

Ruladă tricoloră a la Sidy

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. De data asta am ușurat un...

Citeste continuarea

Bruschetta cu sardine

Postat de ctlina

Bruschetta cu sardine

Sosul de rosii--  reteta aici - nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie. Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2013, 18:54
mi-ar place si mie o portie acum
la 01.08.2013, 18:59
Crisule, si mie mi-a placut mai devreme
la 01.08.2013, 19:00
tare faina reteta!! o am in plan si eu sa o fac
la 01.08.2013, 19:02
bun bun
la 01.08.2013, 19:03
pana fac si eu vreau de la tine!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking