Ingrediente
- 1 vanata mare
- 1 dovlecel crud
- 2 rosii
- 7 felii de bacon
- 50 gr cascaval Desenvis de la Delaco
- busuioc maruntit
- piper
- sare
- ulei de masline
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare
Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja.
Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper,
Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in sapte felii subtirele.
Am feliat si baconul si am asezat feliile de dovlecel si bacon printre cele de vinete
Rosiile spalate le-am feliat pe rotund si le-am introdus in evantaiul format.
Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt, apoi l-am presarat printre feliile de la evantai.
Am asezat evantaiul intr-o forma de yena cu capac si am dat la cuptor pentru o ora la 180 grade, apoi am scos vasul din cuptor, am scurs lichidul care s-a format si am asezat felii de cascaval deasupra.
Am dat din nou vasul la cuptor, dar cu focul stins si am lasat cateva minute pana s-a topit cascavalul si s-a prelins printe feliile de legume.
A iesit o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|