Evantai de vinete

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
17 Apr 2014 | 3395 vizualizari
Evantai de vinete

De asta toamna imi sta gandul la ele . Am vazut pe aici la mai multi bucatarasi si acuma i-a venit randul .

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 3 felii prosciutto crudo(sau sunca, jambon prin unele parti)
  • 3 felii sunca presata
  • 100 gr cascaval
  • 3 catei usturoi
  • putin ulei masline
  • 2-3 rosii mai mari
  • sare
  • Pt sos:
  • rosii in bullion (150 gr )
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • sare

Mod de preparare

Vinetele le spalam fara sa le rupem codita.

Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea cu sare vreo 20 -30minute.

In acest timp curatam usturoiul si il facem feliute subtiri, feliem si prosciutto crudo

( eu am folosit sunca de casa, jambon in unele zone) . Sunca presata si 50 gr cascaval il taiem fasii nu foarte subtiri. La fel procedam si cu rosiile , le taiem rondele nu foarte groase dar nici subtiri.

Acum este timpul sa impanam vinetele , punem pe fiecare felie de vanata aleator sunca , prosciutto crudo, usturoi , cascaval , felii de rosii .

Asezam vanata in tava si deasupra o stopim cu ulei de masline (nu trebuie mult). Dam la cuptor pana cand se inmoaie vanata .

Cand este moale (s-a copt) punem deasupra restul de cascaval felii sau razuit (eu l-am pus felii) si mai dam 2-5 minute la cuptor.

Oprim cuptorul si facem sosul .

Intr-un vas punem rosiile decojite din bullion , Frunze de patrunjel, busuioc, sare si usturoi si le maruntim cu blenderul.

Se servesc vinetele calde , cu sos de rosii si garnitura pe care o doriti ( mamaliga, orez, cartofi sau gol:D)

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Vinete evantai

Postat de Bunica

Vinete evantai

Rosiile se spala si se taie circular. Vinetele spalate,sterse taiate pe lungime la distanta de 1 cm. Cascavalul taiat felii. Usturoiul taiat marunt sau pisat. Luam  vanata si...

Citeste continuarea

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Postat de simona72

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2014, 15:03
la 17.04.2014, 15:06
Arata bine dar nu l-as manca
la 17.04.2014, 15:15
Si eu am facut! E tare bun!
la 17.04.2014, 15:22
bun bun
la 17.04.2014, 15:24
like

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking