Evantai de vinete

Postat de miha in Mancaruri de legume
13 Dec 2011 | 5263 vizualizari
Evantai de vinete

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • bacon  feliat (in functie de cate felii veti obtine dupa ce feliati vanata)
  • cascaval feliat
  • Pentru sos:
  • 2 catei usturoi
  • 100 g iaurt gras
  • marar verde tocat
  • 1 frunza de busuioc verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor.

Ceapa si rosia se feliaza.

Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de bucatarie si se pune intr-un vas termorezistent. Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora. Se verifica daca e gata intepand vanata cu o furculita.

Pentru sos se piseaza usturoiul si busuiocul, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si marar.

Scoatem ata de pe vanata, asezam pe o farfurie si stropim din belsug cu sosul de iaurt.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete evantai

Postat de Bunica

Vinete evantai

Rosiile se spala si se taie circular. Vinetele spalate,sterse taiate pe lungime la distanta de 1 cm. Cascavalul taiat felii. Usturoiul taiat marunt sau pisat. Luam  vanata si...

Citeste continuarea

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Postat de simona72

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2011, 09:26
Ma', eu mor ciuda pe decorurile voastre
Tare bine arata totul ( mancare + decor )
la 13.12.2011, 09:30
Multumesc Ina!
Nu muri fata draga, cum sa mori?
la 13.12.2011, 09:39
Ma zvanturi si pe mine cu niste vinete?
tare bine arata
la 13.12.2011, 09:53
va zvanturati pe aici tare bine arata vinetele
la 13.12.2011, 10:12
arata tare bine

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking