Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Postat de simona72 in Mancaruri de legume
21 Aug 2013 | 6203 vizualizari
Vinete albe evantai cu sos Bechamel

M-am indragostit de reteta asta de cum am vazut-o prima oara la vio_dreams. M-ai apoi am vazut-o la Dia, Meri, Miha, si alti bucatarasi...si cum sunt o pofticioasa, am stiut ca inevitabil reteta asta urma sa fie facuta. Am asteptat sa gasesc vinete albe si cum au aparut am copt cateva pt salata de vinete si 3 am pastrat pt fiecare membru al familiei pt aceasta reteta. In principiu reteta este cam la fel, dar inevitabil aduci ceva in plus s-au in minus datorita gustului propriu. Hai ca v-am impuiat capul si nu mai cititi reteta...

Ingrediente

  • 3 vinete albe
  • 150 gr mozzarela
  • felii de sunca, bacon..(eu am avut 6 felii de rulada de piept de porc, destul de marisoare)
  • 2-3 rosii
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • pt sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita faina
  • 50 ml lapte
  • 2-3 linguri iaurt gras grecesc
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in felii subtiri, dar nu de tot, pana ajungi la codita. Se pregatesc dinainte si celelalte ingrediente:rosiile taiate felii subtiri, la fel mozzarela si sunca, baconul sau ce aveti. Intre feliile de vinete se pune cate o felie de mozzarela, rosie, sunca, iar inainte de a umple feliile le-am pudrat cu putina sare. De teama sa nu se desfaca eu le-am legat cu ata de bucatarie si le-am asezat intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Am stropit vinetele asezate in vas cu 2-3 linguri ulei de masline, am acoperit vasul cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor la 180 grade pt 30 minute. 

Pt sos:am pus untul si uleiul de masline intr-un vas, am adugat faina si am amestecat cu un tel sa se desfaca faina. Am adaugat laptele, iar in tot acest timp am amestecat cu telul. Dupa ce vinetele au stat la cuptor 30 minute, am scos vasul, am inlaturat folia, iar zeama lasata de vinete nu am aruncat-o pt ca era prea delicioasa si am pus tot sosul format peste sosul bechamel. Am mai adaugat 2-3 linguri de iaurt gras grecesc, sare si piper alb dupa gust. Am mai dat vinetele la cuptor pt inca 15 minute fara folie si le-am servit cu sosul bechamel.

Cu mana pe inima va spun ca este un deliciu...pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe evantai cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Tartă de legume gătită în Vasul Zepter

Postat de panacris

Tartă de legume gătită în Vasul Zepter

Legumele şi zarzavaturile, alături de fructe, reprezintă una din principalele surse de vitamine şi minerale şi contribuie la aportul zilnic de carbohidrati şi fibre alimentare. Legumele sunt...

Citeste continuarea

Omleta cu legume

Postat de Irina

Omleta cu legume

Legumele spalate si curatate bine le-am taiat rondele.  Cartofii i-am pus la fiert. Ouale batute le-am amestecat cu casul. Intr-o tigaie am pus ulei la incins, am pus ceapa taiata...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.08.2013, 12:14
Bun!!!
la 21.08.2013, 12:17
vin la masa
la 21.08.2013, 12:18
Bine te-ai gandit!
la 21.08.2013, 12:18
Xana multumesc
la 21.08.2013, 12:19
Ancuta sa ma anunti sa le fac din nou, te astept cu drag

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking