Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
18 Aug 2016 | 2349 vizualizari
Conopida gratinata cu sos de patrunjel

In decursul ultimei saptamani am avut musafiri vegani. Am incercat diverse retete si una dintre ele este aceasta conopida . 

Ingrediente

  • 1 conopida (aporx 1kg)
  • 200 ml lapte de migdale/soia/orez
  • 1 lingura amidon
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • rosii cat sa acopere vasul
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita nucsoara razuita
  • 1 lingurita ulei masline

Mod de preparare

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora .

Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba.

Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida  si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.

Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.

Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara , laptele de migdale,amidonul , sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .

Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul . Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma . Am turnat peste sosul verde , iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.

Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .

Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Conopida gratinata cu sos de broccoli

Postat de andaoana

Conopida gratinata cu sos de broccoli

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu). Pe foc punem in...

Citeste continuarea

Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola

Postat de simona72

Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola

Rupem conopida in buchetele mai mari, o spalam si o fierbem la stimer pana se inmoaie, aproximativ 20 minute. Baconul, fara soric si taiat cubulete il prajim in 3 linguri ulei de masline. Dupa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.08.2016, 15:28
nu prea o am cu conopida
la 18.08.2016, 15:57
imi place conopida
la 18.08.2016, 16:02
Bună o fi,dar nu pe placul eu!
la 18.08.2016, 16:51
la 18.08.2016, 18:15
si asta imi place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking