Ingrediente
- 1 conopida (aporx 1kg)
- 200 ml lapte de migdale/soia/orez
- 1 lingura amidon
- 2 legaturi patrunjel verde
- rosii cat sa acopere vasul
- sare
- piper
- 1 lingurita nucsoara razuita
- 1 lingurita ulei masline
Mod de preparare
Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora .
Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba.
Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.
Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.
Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara , laptele de migdale,amidonul , sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .
Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul . Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma . Am turnat peste sosul verde , iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.
Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .
Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|