Placinta cu mazare si aluat de avocado

Postat de oanapl in Jamie Oliver
9 Apr 2021 | 3452 vizualizari
Placinta cu mazare si aluat de avocado

Această rețetă am văzut-o pe Tv Paprika și a fost pregătită de Jamie Oliver. Mi s-a părut interesantă și am purces la pregătirea ei. Aluatul cu avocado a ieșit puțin amărui (poate din cauză că nu era perfect copt avocado sau o fi altă cauză), dar în combinație cu mazărea dulcică a fost numai bun.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 2 buc avocado (200g) bine copt
  • 400g făină
  • sare
  • 2 linguri apă rece
  • pentru umplutură:
  • 450g mazăre congelată
  • 6 ouă
  • 90g brânză cheddar
  • busuioc
  • sare

Mod de preparare

Cureți avocado de coajă și sâmbure, îl pasezi bine, adaugi făina, sarea și apa și frămânți un aluat omogen, pe care-l învelești în folie alimentară și-l dai la rece pentru 30 de minute.

Între timp, mixezi mazărea (decongelată) cu un mixer vertical, adaugi și frunzele de busuioc și mixezi. Adaugi ouăle și sare după gust și mixezi până când obții o compoziție fină. Adaugi brânza cheddar dată pe răzătoarea mică și omogenizezi cu o lingură.

Scoți aluatul, îl întinzi pe o hârtie de copt și apoi îl transferi în tava (28 x 19 cm) a cărui fund l-ai tapetat cu hărtie de copt și ai uns pereții cu unt. Înțepi aluatul din loc în loc. Pui hârtie de copt în interiorul aluatului și boabe de mazăre sau bile pentru copt și introduci tava cu aluatul în cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade C.

Scoți tava, îndepărtezi hârtia de copt cu boabele de fasole din interior și torni compoziția de mazăre. Întroduci tava în cuptor la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Scoți tarta, o lași să se răcorească puțin și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mazare si aluat de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Conopida in crusta de bere

Postat de Anett

Conopida in crusta de bere

Curatam si rupam conopida in bucatele. Punem faina intr-un castron impreuna cu praf de copt si presarim si bucatele de conopida cu putin faina. Adaugam treptat berea, cam 3/4 de sticla. Intr-un...

Citeste continuarea

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Postat de Corina33

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2021, 17:07
Aici m-ai pierdut, avo asta imi da dureri vizuale...
la 09.04.2021, 17:20
la 09.04.2021, 18:19
Interesanta!
la 09.04.2021, 19:59
la 09.04.2021, 20:00
Cleme, ești simpatică!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking