Placinta cu mere, de post

Postat de Pungasa_Rogue in Mancaruri de post
17 Mar 2016 | 8165 vizualizari
Placinta cu mere, de post

A iesit o placinta tare buna! Am prezentat aluatul si aici, dar am scris si acum pentru cei care vor sa printeze reteta.

Ingrediente

  • Aluat de foietaj:
  • 200 ml apa rece;
  • 200 ml ulei;
  • un praf de sare;
  • un cub de drojdie proaspata (50 g);
  • faina cat cuprinde (500 g).
  • In plus pentru aluatul de foietaj:
  • 3 linguri cu varf de faina;
  • 125 ml ulei;
  • ulei pentru uns masa de lucru.
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara macinata.
  • Optional: o lingura de zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Mod de preparare

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor.

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora.

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Coca se imparte in doua. Se intinde prima foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi cu ajutorul sucitorului se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga merele, apoi se intinde a doua foaie si se fixeaza peste umplutura. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Dupa ce se racoreste, se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta in straturi, de post

Postat de Constelatialeu

Desert placinta in straturi, de post

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de...

Citeste continuarea

Desert placinta simpla cu mere

Postat de panacris

Desert placinta simpla cu mere

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider. Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2016, 17:29
foarte buna placinta!
la 17.03.2016, 17:31
Multumesc, Daniela!
la 17.03.2016, 17:39
Tare imi place placinta cu mere
la 17.03.2016, 17:46
Sunt cuminte si vreau placinta
la 17.03.2016, 17:47
bun bun

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking