Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
12 Oct 2016 | 8546 vizualizari
Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Tare mult imi plac retetele Laurei Adamache. Multumesc si pentru aceasta reteta, Laura!http://www.lauraadamache.ro/2012/01/placinta-rapida-economica.html
Am facut aceasta reteta inspirandu-ma de la ea si am "confectionat-o" de cateva ori...si va rog sa ma credeti ca pe cat este de usoara pe atat de buna este.
Tin sa va spun ca puteti jongla cu ingredientele (ma refer la mezeluri)....ce va place, ce aveti prin frigider.

Ingrediente

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite gris
  • 300 g muschi file
  • 200 g piept de pui file
  • 250 g cascaval feliat
  • 1/2 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut.
Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea.

Amestecam bine folosind o lingura.

Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt.
Turnam jumatate de aluat in tava.
Pudram aluatul cu gris si adaugam un strat de muschi file un strat de piept de pui file si un strat de cascaval asa cum se poate vedea mai jos.

Acoperim totul cu aluatul ramas.

Pudram suprafata placintei cu cimbru uscat.
Acoperim tava de  placinta cu un prosop de bucatarie si o lasam sa se odihneasca circa 30 min. la temperatura camerei.
In acest timp preincalzim cuptorul.

Coacem placinta la 160 grade timp de 20-25 min.(facem testul scobitorii sa vedem daca aceasta este coapta).
Cand placinta este gata facuta,scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

Placinta este buna atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu ceapa

Postat de MotanLaOale

Aperitiv tarta cu ceapa

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

Postat de Elena_Daria

Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia. Lasam sa se odihneasca 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2016, 12:27
Minunată!
la 12.10.2016, 12:30
Multumesc!Ma bucur ca iti place Andra!
la 12.10.2016, 12:32
Arată tare bine! Am bagat-o la favorite!
la 12.10.2016, 12:35
pare ceva foarte satios si arata foarte bine
la 12.10.2016, 12:50
buna buna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking