Fierbeti 4 ouă - aproximativ 10 de minute în apă clocotită.
Le punem in apa rece, le curatam si rezervam.
Gatiti orezul în apa cu cubul de Knorr. Lasam sa se raceasca intr-un castron.
Eu am avut un rest de orez fiert natur.
L-am amestecat cu un albus de ou si cu lingura de icre pentru a-i da gust.
Făinăm suprafața de lucru.
Intindeti aluatul într-un dreptunghi mare și depuneți-l pe o hartie de copt.
Tăiati-l în 2 (o parte trebuie să fie puțin mai mare in largime, de aproximativ 4 cm).
Pe partea larga punem in mijloc jumatate din orez.
Așezam deasupra somonul afumat taitat bucatele si apoi punem feliile de ouă,.
Terminam cu orezul ramas. Se presara patrunjel tocat (sau marar).
Se pune aluatul rămas peste umplutura acoperind-o complet.
Umezim marginile cu puțină apă, apoi le ridicam si sudam placinta.
Faceti gauri mici, cu un cuțit pentru a lasa aburul sa iasa.
Ungeti cu galbenul de ou si dati la cuptor la 200° C.
Se coace 20 minute, apoi se reduce temperatura la 180 ° C și se lasa inca 10-15 minute.
Lasati-o sa se raceasca un pic inainte de a o taia felii.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta Buna !!!!!!