Placinta cu peste, fructe de mare si lapte de cocos

Postat de andaoana in Somon
1 Iul 2015 | 3723 vizualizari
Placinta cu peste, fructe de mare si lapte de cocos

O placinta de care m-am indragostit si o sa o repet de cate ori voi avea timp si pofta de peste . Este o masa savuroasa perfecta pentru o zi in families au pentru o masa cu prietenii, singura conditie este sa le placa fructele de mare si pestele.

Ingrediente

  • 200 gr file somon
  • 200 gr fructe de mare amestec
  • 1 cutie lapte de cocos (200 ml)
  • 1 ardei gras alb sau rosu
  • 1 rosie
  • 2 bucati ceapa verde sau una veche
  • 1 lingura pudra de curcuma
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 0.5 kg cartofi
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

Eu am folosit file de peste si fructe de mare congelate , deci prima data le-am decongelat si le-am pus intr-un strecurator sa se scurga apa de pe ele .

Cartofii i-am curatat si i-am taiat in sferturi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare . Trebuie sa fiarba si sa se inmoaie pentru ca vom face piure din ei.

Curatam ceapa si o taiem rondele , rosia o taiem cubulete si ardeiul la fel. Se poate adauga ardei iute cred ca ar fi foarte buna putin picanta.

Intr-o tigaie pe foc mic punem la incins uleiul si adaugam legumele sa se inmoaie putin , le lasam cam 3 minute . Adaugam peste ele pudra de curcuma , pentru culoare,  laptele de cocos , sare , piper si lasam sa fiarba cam 15 minute. Oprim focul si lasam sa se racoreasca .

Intre timp scurgem cartofii fierti si ii zdrobim pentru a face piureul. Adaugam in ei laptele fierbinte si putina sare, zdrobim in continuare pana cand avem un piure fin .

Acum luam sosul format din legume si lapte de cocos si punem in el fructele de mare , si fileul de somon taiat cubulete . Peste ele punem cu posul sau cu lingura piureul de cartofi  .

Dam la cuptorul incins pana cand se rumeneste deasupra , depinde de cuptor dar 20 minute ar trebui sa fie suficiente.

Serviti calda . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste, fructe de mare si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

Postat de Satisfyyourcravings

Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.  Pentru tapenade, se indeparteaza samburii...

Citeste continuarea

Somon cu sos de mustar si miere

Postat de Irina

Somon cu sos de mustar si miere

Am pregatit intai vasul de frigere. Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare. In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2015, 15:11
la 01.07.2015, 15:12
Wow , ce combinatie Felicitari pentru... curaj ) Esti de a mea . as manca asa ceva fara sa stau pe ganduri
la 01.07.2015, 15:16
multumesc Mihaela , Gicuta
la 01.07.2015, 15:35
o bunatate
la 01.07.2015, 15:50
ce combinatie ai facut tu aici!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking