Placinta cu portocale

Postat de gaby_d in Dulciuri
13 Ian 2015 | 6859 vizualizari
Placinta cu portocale

Ingrediente

  • 1/3 cana zahar
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 cana si 1/2 iaurt gras
  • 4 oua
  • coaja de la o portocala
  • un vf cutit sare
  • 10 foi subtiri de placinta
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sirop
  • o cana si 1/2 zahar
  • 2 cesti apa
  • o ceasca suc de portocala
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric.

Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute.

Opreste focul si acopera ibricul cu un capac.

Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei.

Intr-un bol mixeaza usor ouale cu zaharul si uleiul. Adauga coaja de portocala, iaurtul, praful de copt, si omogenizeaza.

Toarna totul peste foile rupte din tava. Cu ajutorul unei furculite uniformizeaza si omogenizeaza amestecul. Poti pune si foile in compozitie, omogenizezi si rastorni in tava.

Dai tava in cuptorul preincalzit si lasi la copt la foc mediu pana ce placinta se rumeneste frumos.

Scoti tava, tai placinta in patrate cu un cutit subtire, intepi placinta cu o furculita, torni siropul si dai din nou la cuptor pentru 3 minute.

Scoti si lasi la racit.

Se serveste rece.

Ei ash! Io am servit-o calda! :))

Da' cat e de bunaaaa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu afine si iaurt

Postat de oanapl

Desert placinta cu afine si iaurt

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...

Citeste continuarea

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Postat de oanapl

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Se spală portocalele cu apă fierbinte. Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2015, 15:25
Ce culoare, ce siropoasa, ce delicioasa......
la 13.01.2015, 15:27
Asa, ca ma intrebam unde-i siropul
la 13.01.2015, 15:27
Super, trebuie sa o fac si eu!
la 13.01.2015, 15:27
Ce aromata e! Siropul cand il pui, dupa ce scoti placinta din cuptor sau cand o tai patratele?
la 13.01.2015, 15:28
Am vazut ce a scris Julia si imi e clar ca ai adaugat Defectul meu ca chiar citesc retetele care imi plac )

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking