Ingrediente
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 3 linguri smantana
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 250 g faina alba
- 150 g fulgi fini de ovaz
- 500 g rabarbar
Mod de preparare
Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate iar in altul amestecam ingredientele umede, mai putin albusurile de ou pe care le mixam intr-un alt bol pana devin spuma. Incorporam usor ingredientele umede in cele uscate.
Din aceasta compozitie oprim 3 linguri. Punem compozitia intr-o tava de 32/35cm,tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem rabarbarul spalat,curatat si taiat bucati mici de aproximativ 1-1,5 cm. Acoperim cu albusul spuma in care am incorporat cele trei linguri din compozitie,oprite mai devreme. Coacem prajitura in cuptorul incalzit la 180 grade C,in jur de 35-40 minute.Servim placinta rece sau calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|