Placinta cu spanac si branzeturi

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
25 Feb 2016 | 3300 vizualizari
Placinta cu spanac si branzeturi

Ca ador spanacul si combinatia de spanac cu branza, se stie. Ca ma mai joc cu aluaturile, se stie si asta. Dar ca mi-am facut placinta asta special pentru mine si au mancat si Teo si piticii, asta nu se mai stie :)))) dar va spun eu ca asa e :P  

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 400 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar
  • umplutura
  • 150 gr telemea de capra
  • 150 gr cascaval
  • piper
  • 100 gr baby spanac
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • 1 leg marar
  • un ou pt uns
  • susan

Mod de preparare

Aluatul este unul simplu, ca de paine.

Cernem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Facem un locas.

Incalzim laptele usor, sfaramam drojdia in el, adaugam un praf sare si o lingurita zahar. Cand maiaua se umfla, o turnam usor in locasul din faina. Adaugam jumatate din cantitatea de ulei si amestecam cu o lingura de lemn, apoi incepem sa framantam cu mana, incorporand treptat si restul de ulei. Daca mai e nevoie, adaugam faina. Framantam pana devine elastic, acoperim cu un stergar curat si lasam la dospit jumatate de ora.

Intre timp, pregatim umplutura. Curatam morcovul, il radem marunt. Spanacul il spalam si il lasam sa se scurga. 

Incingem o tigaie/ vas cu putin ulei de masline, adaugam morcovul, apoi si spanacul scurs. Adaugam un praf de sare, lasam 2 minute cat sa devina culoarea mai vie, apoi dam deoparte si lasam sa se tempereze. Radem cascavalul, faramitam cu mana telemeaua. 

Scoatem aluatul si oprim o parte din care sa facem niste bride. Intindem alautul pe blatul umezit cu putin ulei. Pregatim o tava de copt, eu am folosit una de tarta. Intindem si asezam aluatul in forma. Adaugam spanacul calit, faramitam telemeaua, adaugam mararul tocat marunt si cascavalul ras. Asezam cateva fasii de aluat, ungem cu ou batut si presaram un praf de sare grunjoasa si susan. Lasam 5 minute sa se mai umfle un pic aluatul.

Punem la copt in cuptorul preincalzit, la foc iute, timp de 20 - 30  minute, pana devine pufoasa si rumena. 

Scoatem din cuptor, lasam la temperat, apoi servim cu un praf de piper negru si o sana sau un iaurt acrisor.

Ador astfel de preparate! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (video)

Postat de Doinavar

Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (video)

Spalati spanacul in mai multe ape, curatati cepele si puneti la calit intr-o oala mai mare, in 30 ml ulei, cepele tocate ioar dupa cateva minute adaugati spanacul tocat mai mare. Adaugati peperoni...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2016, 22:43
Super!!!!!!
la 25.02.2016, 22:45
Melinda, pentru mine este o bunatate, si sper sa fie de folos cuiva si aceasta reteta! multumesc!
la 25.02.2016, 22:48
buna buna
la 26.02.2016, 00:35
la 26.02.2016, 01:11
Excelentă

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking