Placinta cu spanac si pui

Postat de gaby_d in Mancaruri cu carne
17 Ian 2016 | 4534 vizualizari
Placinta cu spanac si pui

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 7 foi de placinta
  • 400 g spanac tocat
  • 4 oua
  • o legatura ceapa verde
  • o bucata ceapa uscata
  • 4 catei usturoi
  • 2-3 pulpe de pui
  • 350 g branza ricotta, branza duce de vaci sau telemea, combinata cu 2-3 linguri smantana
  • marar verde (optional)
  • 30 g unt pentru pregatirea spanacului + 30 g unt topit pentru uns foile.
  • sare si piper
  • salvie

Mod de preparare

  1. Pentru inceput ne ocupam de pregatirea spanacului.
  2. Intr-o craticioara topim untul. Curatam atat ceapa uscata cat si ceapa verde. Pe cea dintai o tocam cubulete, ceapa verde o taiem rondele.
  3. O punem  peste untul topit si calim un minut. Adaugam usturoiul curatat si feliat, apoi spanacul decongelat si scurs bine. Lasam totul pe foc timp de 5 minute, amestecand sa nu se prinda, apoi potrivim gustul de sare si piper (eu nu am pus piper).
  4. Lasam sa se raceasca bine apoi adaugam un ou si omogenizam.
  5. Pulpele de pui le punem la fiert in apa cu sare si putina salvie.
  6. Dupa ce au fiert bine se ia carnea de pe os si se pastreaza intr-un bol.
  7. Branza se amesteca cu smantana, 2 oua si marar tocat. Daca folositi telemea nu e necesar adaosul de sare. In celelalte cazuri potriviti gustul amestecului cu putina sare.
  8. Pregatiti un vas termorezistent pe care-l ungeti cu unt.
  9. Asezati prima foaie de placinta, o ungeti cu unt topit cu ajutorul unei pensule, asezati a doua foaie si procedati la fel pana ati asezat 6 foi.
  10. Nu le suprapuneti perfect, foile trebuie asezate astfel incat la impachetare capetele sa nu se suprapuna.
  11. Puneti spanacul si-l distribuiti uniform pe tot fundul tavii.
  12. Urmeaza stratul de carne iar ultimul strat va fi cel cu branza distribuit in mod egal.
  13. Acoperiti cu capetele foilor de placinta.
  14. A saptea foaie de placinta o rupeti fasii si-o asezati deasupra.
  15. Ungeti placinta cu unt topit si introduceti tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce placinta se rumeneste frumos.
  16. Portionati si serviti calda.
  17. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu pui si spanac

Postat de epurasha2bb

Placinta cu pui si spanac

Se decongeleaza foile de placinta la temperatura camerei.Se pregateste o tavita pensuland cu ulei fundul si asezand pe rand cate o foiae de placinta.Eu am o pensula de silicon si am folosit-o sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2016, 20:14
Ce deliciu
la 17.01.2016, 20:14
Arata minunat! Nici nu ma indoiesc de gustul senzational! Combinatia e chiar wow!
la 17.01.2016, 20:16
ce bunatate
la 17.01.2016, 20:21
Eheeeeeeeeeeee,plăcintă de-asta să tot mănânci......................făcută de Gabi Găbițule
la 17.01.2016, 20:22
)))

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking