Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 gr faina
- 3 gr drojdie uscata
- 100 ml apa
- 2 linguri ulei
- sare
Pentru umplutura:
- 250 gr spanac congelat
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa verde
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 200 gr crema de branza
- 300 gr urda
- 3 oua
Mod de preparare
Aluatul: Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura. Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate. La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura: Spanacul decongelat, il tocam marunt. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat in taiem pe jumatate. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde si usturoiul. Le innabusim 1 minut la foc potrivit, apoi adaugam spanacul. Il sotam cam 5-6 minute, apoi il condimentam cu sare si piper. Tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul din spanac si il aruncam. Intr-un bol mixam urda cu crema de branza. Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. Peste branza, punem spanacul usor racorit, amestecam totul cu o paleta. La final ii dam gust cu sare si piper. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 24 cm. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit. Intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava. Foaia trebuie sa fie foarte putin ridicata si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam aluatul cu o furculita. Rasturnam compozitia de branza cu spanac peste, o nivelam. Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-55 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac, urda si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|