Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj (2 foi - 800g)
- 800g branza telemea de oaie
- 400g branza de vaci
- 100g smantana
- 4 oua
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 galbenus pentru uns
- 1 lingura de lapte
Mod de preparare
Aluatul se lasa la decongelat.
Branza se da pe razatoare.
Intr-un castron se amesteca telemeaua cu branza de vaci, 4 oua, smantana si zaharul vanilat pana se omogenizeaza.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune prima foaie. Aluatul trebuie sa fie si pe marginea tavii.
Se pune branza in tava si se niveleaza.
Se pune deasupra si a doua foaie, se potrivesc marginile si se lipesc.
Se unge cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Cand se rumeneste este gata.
Se taie rece si se serveste.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|