Placinta cu ton, ardei si masline

Postat de oanapl in Ton
24 Noi 2017 | 5467 vizualizari
Placinta cu ton, ardei si masline

tarte si placinte rumenite si iscusite Am pregătit această tartă delicioasă pentru cei dragi și a fost apreciată de toți cei care au gustat-o, motiv pentru care v-o recomand cu încredere. 

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj
  • pentru umplutură:
  • 2 conserve de ton în ulei
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 75 g măsline fără sâmburi
  • 100 g brânză telemea
  • 100 g cașcaval
  • 1 ou + albușul rămas de la uns aluatul
  • sare (dacă este cazul)
  • piper 
  • pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri lapte
  • susan

Mod de preparare

Toci ceapa mărunt, iar ardeiul spălat îl tai cubulețe și le pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și măslinele tăiate rondele și le mai lași 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi brânza telemea, rasă pe răzătoarea cu ochiuri mici, ouăle mixate, piper și sare dacă mai este nevoie. Omogenizezi compoziția.

 Tapetezi o tavă (20x30 cm) cu hârtie de copt și așezi jumătate din aluat în tavă. Dacă folosești o tavă mai mare,vor fi necesare 2 foi de aluat. Presari jumătate din cașcavalul ras, torni deasupra compoziția de ton, presari restul de cașcaval ras și adaugi deasupra foaia de aluat și o ungi cu gălbenușul amestecat cu lapte. Înțepi aluatul din loc în loc cu o scobitoare (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 30-35 de minute, până când plăcinta se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton, ardei si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu ton

Postat de simsim82

Placinta cu ton

Aluat : Intr-un bol amestecam apa calda,uleiul si vinul, adaugam apoi zaharul si drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia. In alt bol cernem faina si adaugam compozitia lichida. Amestecam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2017, 23:47
la 25.11.2017, 00:22
Buna!
la 25.11.2017, 05:43
Buna!
la 25.11.2017, 09:01
la 25.11.2017, 09:19
Uh super reteta!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking