Placinta cu ton si rodie

Postat de ladydi in Ton
28 Noi 2017 | 4054 vizualizari
Placinta cu ton si rodie

"TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite".

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina integrala
  • 200 faina
  • 100 ml apa calduta
  • 150 ml ulei
  • un pliculet drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
  • 100 g sos de rosii decojite si pasate
  • Pentru umplutura:
  • 2 conserve de ton bucati, in suc propriu
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei 1 gogosar
  • 300 g vinete rase si calite
  • 300 g sos de rosii decojite si pasate
  • 1 ou
  • 1 rodie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pregatim mai intai aluatul, pe care trebuie sa-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un castron faina,drojdia, boiaua, sarea si zaharul.Adaugam apa, uleiul si sosul de rosii si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic, pe care il punem intr-un loc caldut, ferit de curent.

Intre timp ne ocupam de umplutura: tocam ceapa si ardeiul,punem la scurs samburii de rodie, radem o vanata mare sau 2 mici, lasam la scurs, apoi calim in ulei, adaugand sare dupa gust (eu am pus la borcan vinete din acestea).

Incingem putin ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si ardeiul si calim pana devine ceapa sticloasa, amestecand des. Adaugam sosul de rosii, apoi vinetele calite. Lasam la calit circa 5-7 minute si adaugam si tonul scurs. Tinem pe foc pana se evapora lichidul, potrivim gustul de sare si piper si adaugam semintele de rodie (:P). Luam cratita de foc si lasam sa se racoreasca. Ungem o tava cu unt sau o tapetam cu hartie de copt si intindem aluatul in doua foi. Asezam prima foaie in tava si intindem uniform,umplutura bine scursa. Intindem si a doua foaie de aluat si o intepam din loc in loc. Ungem cu ou batut cu un praf de sare si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose Muffins cu ton

Postat de ctlina

Briose Muffins cu ton

Curatati si taiati ceapa in rondele. Taiati rosia in cubulete. In bolul robotului puneti tonul cu sucul lui si amestecati. Adaugati ouale, pe rand unul cate unul si contnuati sa amestecati....

Citeste continuarea

Placinta mediteraneana

Postat de simona72

Placinta mediteraneana

Pentru aluat: asa cum v-am obisnuit, simplu, la robotul de bucatarie. Se pune faina, untul taiat cubulete si sarea in bolul robotului. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem un aluat nisipos. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2017, 23:46
la 28.11.2017, 23:51
Ce combinatie inedita Nici aici n-ai pus seminte ?
la 29.11.2017, 04:52
O plăcintă cu adevărat iscusită!
la 29.11.2017, 05:47
Aici am pus, desi nu stiu daca sa consider semintele de rodie, seminte ...
la 29.11.2017, 06:24

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking