Plăcintă de dovleac

Postat de DinDragostePentruGatit in Dulciuri
10 Mar 2015 | 3372 vizualizari
Plăcintă de dovleac

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcinte (14 foi);
  • 1 dovleac plăcintar;
  • 28 lg zahăr;
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns foile;
  • zahăr vanilat;
  • 1-2 lg zahăr brun.

Mod de preparare

 

Se lasă foile la decongelat, dacă sunt congelate.

Se taie dovleacul în două, pe lung. Se scot sâmburii, se decojeşte şi se dă la răzătoare.

Se iau câte două foi de plăcintă, se ung pe toată suprafaţa cu ulei cu ajutorul unei pensule.

Se pune dovleac ras pe toată foaia, în strat subţire, se presară 2 linguri de zahăr şi se rulează.

Se procedează la fel cu toate cele 14 foi; rezultă 7 rulouri care se aşează pe tava acoperită cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.

Eu folosesc mereu hârtie de copt, pentru a fi sigură că nu se lipeşte plăcinta şi să fie mai uşor apoi să spăl tava.

Se unge plăcinta deasupra cu ulei şi se introduce tava în cuptorul încălzit.

Se coace la 180 grade C, în mijlocul cuptorului, până capătă o culoare uşor arămie.

După ce s-a copt se presară zahăr brun deasupra, se lasă la răcit şi se porţionează. 

În momentul servirii se poate pudra zahăr vanilat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2015, 12:02
la 10.03.2015, 12:12
Nu stiu de ce nu-mi place dovleacul in placinta,copt il mananc...
la 10.03.2015, 12:29
buna buna
la 10.03.2015, 12:48
Eu ador deserturile cu dovleac.
la 10.03.2015, 13:12
Si eu ador deserturile cu dovleac!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking