Placinta de linte la cuptor

Postat de VanessaAli in Mancaruri de legume
25 Feb 2017 | 5703 vizualizari
Placinta de linte la cuptor

Este prima data cand se mananca linte la mine in familie si ma bucur ca am ales sa o gatesc in acest mod. Lintea mi-a atras demult atentia, datorita proprietatilor ei, fiind bogata in proteine.  Din aceasta compozitie, se pot face si chiftele ( prajite sau tot la cuptor). Este o garnitura foarte buna care merge cu carnea de pui, porc, vita, dar si cu omleta.

Ingrediente

  • 500 gr linte uscata
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 5 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • oregano (dupa gust)

Mod de preparare

Punem lintea la inmuiat cu o seara inainte. Ziua urmatoare, o spalam bine si daca se desprind in timpul spalarii "pielitele" boabelor de linte, le luam cu o sita.

Punem lintea pe foc si o fierbem 30 minute. O facem pasta apoi, la robotul de bucatarie. 

Curatam legumele si taiem marunt ceapa. Morcovii il dam prin razatoarea mica si cartofii prin cea mai maricica. Adaugam legumele la linte, punem sare, piper si oregano, ouale si amestecam bine.

Punem totul intr-o tava dreptunghiulara mare, nivelam si dam la cuptor cca. o ora. Scoatem si putem servi imediat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de linte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Postat de RODIMUR

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească. Între timp, se spală și se toacă...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume

 Ciupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei . Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt . Sarati usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2017, 21:14
la 25.02.2017, 21:43
la 25.02.2017, 21:45
Imi place!
la 25.02.2017, 23:42
la 25.02.2017, 23:56
interesant

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking