Ingrediente
- 500 g carne tocata de vita/porc (eu am folosit de curcan)
- 2-3 morcovi (dupa gust) - o telina mica (eu am inlocuit-o cu fasole pastai)
- una-doua cepe
- pasta de tomate
- 3 cartofi mari
- 50 ml lapte
- 150 g cascaval
- o lingurita de unt
- condimente dupa gust
Mod de preparare
Tin sa precizez ca este relativa cantitatea de legume folosita, daca va place mult ceapa calita adaugati mai multa, daca va plac morcovii, la fel! Totul se face dupa gustul fiecaruia!
Buuun, trecem la preparare! Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei incins! Cand ceapa devine sticloasa adaugam carnea tocata si amestecam pana cand aceasta capata o culoare maronie! Taiem morcovii si fasolea pastai si le adaugam in cratita peste carnea deja maronie!
Adaugam si pasta de tomate, amestecam bine, dupa care turnam suficienta apa cat sa acopere carnea si legumele! Tot acum este momentul sa adaugam condimentele! Eu am preferat sa adaug doar sare, piper si putin rozmarin! Lasam totul sa fiarba la foc mediu pentru 15-20 minute! Apa trebuie sa scada considerabil!
Intre timp, curatam cartofii de coaja,ii taiem bucati mici si ii fierbem cu putina sare. Dupa fierbere ii pasam cu laptele si untul si apoi adaugam cascavalul ras. Obtinem un piure putin mai dens decat cel obisnuit! Intr-o tava turnam amestecul de carne si legume si apoi asezam piureul! M-am jucat putin cu varful lingurii si am obtinut niste mici "valuri"!
Dam tava la cuptorul incins la 180*C pentru 25-30 minute sau pana cand piureul capata o culoare usor aurie! Este delicioasa, va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca "Cottage pie"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|