Placinta foietaj cu branza

Postat de Moni_alex in Dulciuri
16 Mai 2015 | 10974 vizualizari
Placinta foietaj cu branza

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • 125 ml iaurt gras
  • un praf de sare
  • 175 g unt cu grasime 80%
  • 30 g faina
  • Umplutura
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • un galbenus pentru uns
  • stafide(optional)

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina).

Untul se framanta cu cele 30 g faina pana la incorporarea acesteia.

Aluatul se aseaza pe o planseta unsa cu ulei si se imparte in doua.

Se ia prima parte de aluat si se intinde intr-o foaie patrata, se intinde apoi un sfert din compozitia de unt cu faina pe toata suprafata foii si se cresteaza cu cutitul cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului fara a le desprinde de tot.

Se pliaza catre mijloc pornind dinspre colturi si se acopera mijlocul cu partea opusa celei pliate anterior pana se pliaza toate partile.

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Cele doua parti de aluat se infoliaza si se lasa la frigider 15 min.

Dupa cele 15 min se intinde fiecare parte de aluat cu partea de jos deasupra, se intinde din nou si se unge cu amestecul de unt cu faina si se pliaza la fel ca prima data apoi cele doua foi se introduc la frigider pentru 30 minute.

Intre timp se pregateste umplutura: se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cele 4 oua(am pus si o mana de stafide inmuiate in apa calduta cu esenta de rom).

Dupa cele 30 minute se intinde prima foaie, se pune in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu furculita.

Am presarat putin gris pe toata suprafata apoi am pus umplutura, am nivelat bine si deasupra a doua foaie de aluat. 

Se taie in patratele si se unge cu galbenus de ou batut cu 1-2 linguri apa rece.

Se baga placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius aprox 45-50 minute pana se rumeneste frumos si se desprinde pe parti.

Se lasa sa se raceasca apoi se poate degusta de intreaga familie.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta foietaj cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Placinta floare cu spanac si branza

Postat de oanapl

Placinta floare cu spanac si branza

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2015, 18:47
Place !!!!
la 16.05.2015, 18:48
si mie place!
la 16.05.2015, 18:55
la 16.05.2015, 19:02
Foarte buna si foarte bine arata!
la 16.05.2015, 19:17

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking