Placinta frageda cu mere si nuci

Postat de Moni_alex in Dulciuri
27 Iun 2015 | 5451 vizualizari
Placinta frageda cu mere si nuci

O placinta moale, frageda, gustoasa cu o foaie consistenta care se poate face si cu branza sau dovleac. Am servit-o cu inghetata de vanilie.

Ingrediente

  • 1,5 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • o cana de nuci taiate marunt
  • 20 linguri zahar
  • 21 linguri ulei
  • 21 linguri apa minerala
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 2 linguri de pesmet
  • zahar pudra
  • inghetata de vanilie pentru servit

Mod de preparare

Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase. Dupa ce s-au calit se dau la o parte, se adauga scortisoara si nucile taiate marunt.Se lasa la racit.

Pentru foi: se amesteca 2 oua cu un praf de sare,15 linguri de zahar si 21 linguri de ulei . Se bat bine cu telul apoi se adauga pe rand 21 linguri apa minerala, o lingura de zeama de lamaie si se bate bine compozitia pana se omogenizeaza bine.

Se adauga faina amestecata cu o lingurita praf de copt pana iese o coca grasuta tocmai buna de intins.

Aluatul se imparte in doua.

Se tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt si se intinde jumatate din aluat.

Se presara cele 2 linguri de pesmet, se adauga merele amestecate cu nuci si deasupra cealalta jumatate de aluat.

Crestam frumos placinta exact le liniile pe care o sa o taiem atunci cand este gata.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit aprox 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar fin si o putem taia.

Am servit-o cu inghetata de vanilie.

POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert salam de biscuiti de post

Postat de MotanLaOale

Desert salam de biscuiti de post

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...

Citeste continuarea

Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

Postat de farfuriavesela

Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

Cum facem ? Începem prin a pregăti foaia. Peste făină punem drojdia frecată cu o liguriță de zahăr, un pic de sare, 2 linguri de ulei și două linguri de oțet....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2015, 11:01
Prima venita ...prima servita
la 27.06.2015, 11:04
da, cum sa nu
la 27.06.2015, 11:08
o prajitura minunata si de nerefuzat!
la 27.06.2015, 12:12
la 27.06.2015, 12:15

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking