Placinta Galette des rois, cu migdale si ciocolata
Postat de ctlina in Dulciuri 8 Ian 2017 | 2272 vizualizari
In Franta, astazi si de sarbatoarea Epiphaniei se serveste un fel de placinta numita "la galette des rois", care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferita primului sarac care aparea in fata familiei.
Anul acesta, am facut-o in forma dreptunghiulara, iar crema frangipane am facut-o in 2 culori: natura si cu ciocolata.
Crema frangipane este un amestec de crema de vanilie si de crema de migdale.
Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/placinta-galette-des-rois-cu-migdale-si.html
Inapoi la reteta
|