Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj
- 1 kg branza feta
- 2 oua mari
- 300 gr. smantana
- 75 gr gris
- 1 ingurita condimente pentru branza feta (gasiti in magazinele grecesti si online pe internet)
- 115 gr unt
- o lingura ulei de masline
- 2 galbenusuri pentru uns
Mod de preparare
Foile de aluat se dezgheata.
Fiecare foaie se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii pe o foaie de copt.
Intr-un bol se amesteca branza feta cu smantana, cu untul topit, cu ouale, grisul si condimentele.
Tava se unge cu ulei de masline, se asaza prima foaie de aluat( fara pergament), se pune compozitia, se intinde uniform, apoi se pune cealalta foaie de aluat intinsa, se inteapa din loc in loc cu furculita.
Aluatul se unge deasupra cu galbenus de ou.
Placinta se coace la cuptorul incins la 200 de grade Celsius timp de 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos.
O mare bunatate a iesit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|