Ingrediente
- 16 foi de brick
- 2 linguri ulei
- 450 g carne de vita tocata
- 100 g de mazare
- 400 g de fasole rosie fiarta
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura pudra de curry
- 3 linguri concentrat de rosii
- sare de mare
- piper
- 4 linguri bune de migdale feliate
Mod de preparare
Prajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra de curry.
Adaugati mazarea si amestecati.
Puneti carnea si gatiti impreuna cateva minute.
Adaugati sare, piper, bulionul concentrat si 15 cl de apa fiarta.
Amestecati si gatiti timp de 10 minute la foc potrivit.
Adaugati la sfarsit fasolea rosie fiarta si migdalele prajite.
Amestecati si lasati sa se raceasca inainte de a face placinta.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puteti utiliza o forma cu peretii detașabili de 20 cm.
Pentru fiecare placinta:
Aranjați 6 foi de brick in forma lăsându-le să depaseasca marginile. Puneți jumătate din compozitia cu carne, rabateti marginile foilor peste ea. Acoperiți cu celelalte 2 foi si impingeti marginile dedesupt.
Puneti deasupra un pic de unt taiat felii si cateva migdale feliate.
Coaceti timp de 40 minute.
Lasati sa se raceasca 15 minute inainte de a o scoate din forma si taia portii.
Delicioasa cu o salata verde sau de varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|