Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
25 Mai 2018 | 2219 vizualizari
Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale

O reteta rapida si improvizata. O placinta cu carne foarte gustoasa, ideala de servit cu o salata verde sau de varza. Foile de brick sunt crocante iar umplutura este moale si delicioasa. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/placinta-pastilla-cu-carne-de-vita-si.html

Ingrediente

  • 16 foi de brick
  • 2 linguri ulei
  • 450 g carne de vita tocata
  • 100 g de mazare
  • 400 g de fasole rosie fiarta
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura pudra de curry
  • 3 linguri concentrat de rosii
  • sare de mare
  • piper
  • 4 linguri bune de migdale feliate

Mod de preparare

Prajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra de curry.

Adaugati mazarea si amestecati.

Puneti carnea si gatiti impreuna cateva minute.

Adaugati sare, piper, bulionul concentrat si 15 cl de apa fiarta.

Amestecati si gatiti timp de 10 minute la foc potrivit.

Adaugati la sfarsit fasolea rosie fiarta si migdalele prajite.

Amestecati si lasati sa se raceasca inainte de a face placinta.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puteti utiliza o forma cu peretii detașabili de 20 cm.

Pentru fiecare placinta:

Aranjați 6 foi de brick in forma lăsându-le să depaseasca marginile. Puneți jumătate din compozitia cu carne, rabateti marginile foilor peste ea. Acoperiți cu celelalte 2 foi si impingeti marginile dedesupt.

Puneti deasupra un pic de unt taiat felii si cateva migdale feliate.

Coaceti timp de 40 minute.

Lasati sa se raceasca 15 minute inainte de a o scoate din forma si taia portii.

Delicioasa cu o salata verde sau de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cannelloni cu pui

Postat de Dya

Cannelloni cu pui

Se toaca pieptul de pui ori se taie marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga ceapa verde maruntita, branza si cascavalul trecute prin razatoare, smantana si un ou. Se...

Citeste continuarea

Chiftelute in sos de rosii cu legume

Postat de mirela0911

Chiftelute in sos de rosii cu legume

Chiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2018, 22:25
la 25.05.2018, 22:53
Un gust rafinat, aparte...
la 26.05.2018, 01:51
la 26.05.2018, 05:58
Foarte interesantă umplutura! Sigur a fost o plăcintă grozavă!
la 26.05.2018, 06:51
Interesanta placinta!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking