Placinta sarata

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
21 Apr 2016 | 4422 vizualizari
Placinta sarata

Facand un inventar prin frigider, mi-a venit ideea acestei placinte care a iesit excelenta. Este buna de pus atat la pachet cat si seara servita alaturi de o cana cu iaurt. 

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt mica de sare
  • 30 ml ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 3 lg ulei de masline
  • 6 ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 50 g masline verzi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 felii muschi file
  • 1/2 conserva porumb
  • 175 g crema telemea
  • 140 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust

Pt. uns:

  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se pune drojdia uscata, se amesteca si se lasa timp de 10-15 minute. Se pune apoi sarea, uleiul si laptele caldut putin cate putin, amestecand, pana se poate obtine un aluat bun pentru framantat. Se framanta bine apoi se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie felii, iar ciupercile se pun la calit in uleiul incins intr-o tigaie. Se presara putina sare si se mai lasa pana scade apa lasata. Se adauga si ceapa, se calesc impreuna pana ce aceasta din urma se inmoaie apoi se ia de pe foc.

Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza (crema telemea si branza pufoasa) apoi se toarna ciupercile cu ceapa, inclusiv uleiul care este in tigaie. Se omogenizeaza.

Maslinele verzi se taie feliute. Ardeiul si muschiul se taie cubulete. Patrunjelul se toaca marunt. Toate acestea se adauga peste branza, inclusiv porumbul din conserva, scurs. se omogenizeaza bine, se condimenteaza cu piper si sare, daca mai este cazul. Se bate un ou si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa deoparte.

Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava de tarta in care se va coace placinta.

Se unge cu ulei tava, apoi se aseaza foaia de aluat. Se aranjeaza in tava, lasand marginile sa cada. Se decupeaza marginile ramase in forma de triunghiuri. Se toarna umplutura (se lasa 2-3 linguri), se niveleaza apoi se acopera cu aluatul de pe margine. 

Se bate galbenusul cu laptele, apoi se unge placinta pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos si este facuta. 

P.S.: Restul de aluat l-am intins in forma rotunda, am pus umplutura pe mijloc si am ridicat marginile. L-am asezat intr-o tava, am uns cu galbenus si l-am dat la cuptor pana s-a facut.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Postat de katty

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Intr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...

Citeste continuarea

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

Postat de rocsi_1612

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2016, 20:25
ce bine arata
la 21.04.2016, 20:30
Ce yummy e!
la 21.04.2016, 20:41
Eu sarata, ea sarata, zau ca facem echipa buna....
la 21.04.2016, 20:48
tare buna!
la 21.04.2016, 20:50
Mersi Bya!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking