Placinta sarata cu branza si mix de seminte

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
21 Mai 2016 | 3654 vizualizari
Placinta sarata cu branza si mix de seminte

Imi place sa pregatesc astfel de placinte pentru ai mei. Ei iubesc branzeturile, iar genul asta de tarta li se potriveste perfect, mai ales ca este foarte buna de luat si la pachet la munca. Se poate servi in orice moment al zilei, nu este o tarta pretentioasa si nici costisitoare!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 300 gr faina
    • 4 linguri iaurt
    • 4 gr drojdie uscata
    • 1 lingura ulei de masline
    • 100-130 ml apa calduta
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 500 gr branza de vaci
    • 1 legatura marar verde
    • 2 oua
    • 2 linguri smantana
    • 2 linguri mix de seminte (mix-ul contine: semin de de dovleac, floarea soarelui, in si susan)
    • 50 gr parmezan
    • sare
    • 2 rosii

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem drojdia si sarea. Adaugam iaurtul, amestecam, apoi punem apa, putin cate putin si framantam. Cand obtinem un aluat omogen si usor de lucrat, incorporam si uleiul de masline. Acoperim aluatul, il lasam la dospit, la loc ferit de curent, 30-35 de minute.

Umplutura: Parmezanul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Faramitam branza de vaci cu mainile, o punem intr-un bol. Ouale le batem spuma, adaugam smantana, iar acest amestec il punem in branza. Amestecam bine, incorporam semintele si parmezanul (oprim din el o lingura). Mararul verde il tocam marunt si il incorporam in compozitia cu branza. Potrivim gustul cu sare. Dupa ce aluatul a dospit, tapetam cu faina o tava de tarta sau o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm.

Rasturnam aluatul in tava, il intindem spre margini cu degetele formand si o bordura. Punem umplutura, o nivelam, iar deasupra presaram lingura de parmezan oprita. Spalam rosiile, le stergem si le taiem felii rotunde. Asezam rosille peste placinta si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. O lasam in cuptor 40-45 de minute pana este rumenita si bine coapta. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 10 minute la racorit. O acoperim cu folie pentru a se pastra frageda. Sau o puteti taia dupa 10 minute si servi chiar atunci. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza si mix de seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...

Citeste continuarea

Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată

Postat de panacris

Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată

Foile de plăcintă dezghețate, se lasă la uscat vreo cîteva ore chiar și mai multe zile,acoperite cu un șervet de bucătărie. După ce s-au scat bine se fărâmițează cât...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2016, 19:23
Vreau si eu
la 21.05.2016, 19:32
buna buna
la 21.05.2016, 19:54
super
la 21.05.2016, 20:48
la 21.05.2016, 20:50
Cu mare drag, Adele

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking