Placinta sarata cu branza si telemea

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
6 Mar 2016 | 3579 vizualizari
Placinta sarata cu branza si telemea

Am avut un pachet de foi de placinta prin congelator si am zis sa prepar ceva bun (ma gandeam la ceva dulce) dar am schimbat foaia in ultimul moment si am facut aceasta placinta sarata cu branza si telemea si cu ce am mai gasit prin frigider.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • ulei pentru uns
  • 350 g branza de capra
  • 250 g telemea
  • 2 oua
  • 100 g masline negre feliate
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 200 g iaurt
  • piper proaspat macinat
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 lg smantana

Mod de preparare

Se lasa foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei.

Intr-un vas se pune branza si telemeaua data pe razatoarea mare. Se adauga maslinele negre taiate felii, ardeiul taiat cubulete mici, oulae, piperul macinat si iaurtul. Se omogenizeaza bine compozitia.

Se pregateste o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.

Se iau cate doua foi de placinte care se ung cu ulei, se indoaie o treime, se pune cca 2 lg din compoziti, se intinde peste foi si se ruleaza lejer. Se aseaza in tava formand o spirala. La fel se procedeaza cu restul foilor pana obtinem in tava un melc urias.

Intr-un vas se bate bine laptele cu oul si smantana si se toarna peste melc, peste toata suprafata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Postat de katty

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Intr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...

Citeste continuarea

Placinta creata cu branza sarata

Postat de merisor67

Placinta creata cu branza sarata

Dăm brânzeturile sărate pe răzătoare, sau le strivim cu furculița, apoi le amestecăm cu brânza proaspătă de vaci. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2016, 18:20
Foarte buna!
la 06.03.2016, 18:28
Delicioasa
la 06.03.2016, 18:32
Multumesc, Melinda!
la 06.03.2016, 18:33
Asa e Cristinuta! Multumesc!
la 06.03.2016, 18:35
ce bunatate

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking