Placinte cu branza de vaci

Postat de andreea91 in Dulciuri
31 Ian 2015 | 3795 vizualizari
Placinte cu branza de vaci

Un desert de weekend.

Ingrediente

  • Ingrediente pt aluat 
  • 500 g faina alba
  • 2 oua + 1 pt uns
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 lingura rasatura lamaie si portocala
  • 1 cub drojdie
  • 250 ml lapte
  • Umplutura
  • 500 g branza vaci
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rasatura lamaie si portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 3 albusuri
  • smantana pt uns

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia.

Incalzim  100 ml lapte unde dizolvam drojdia.

Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia.

In mijlocul  fainii unde am facut gaura adaugam  drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam bine  pana ce se incorporeaza in faina.

Peste aceasta adaugam  compositia cu ouale si incepem sa framantam , daca mai este necesar adaugam  lapte daca ni se pare prea dur aluatul.

Pt a nu se lipi de maini incepem sa adaugam  ulei, circa 1 pahat am folosit. si framantam  bine circa 20 min, Lasam la odihit la loc  cald  pana ce acesta nu creste suficient.

Odata crescut il mai framantam odata si il mai lasam  inca  circa 30 min la crescut.

Umplutura.

Intr-un vas  adaugam  branza de vaci, ouale , zaharul, rasatura, esenta si amestecam bine pana ce aceasta nu s-a legat bine.

Odata crescut aluatul  rupem din el  cu ajutorul sucitorului intindem o foita patrata unde in mijlocul acesteia adaugam branzica de vaci si o intindem pe foaia respectiva si incepem sa aducem colturile spre  mijloc. 

In tava invelita cu hartie de copt asezam placintutele si le mai lasam circa 10 min in tava la crescut.

Le ungem cu ou si le  dam la cuptor preincalzit pt circa 1 ora sau pana ce prind culoare deasupre.

Ale mele s-au ranjit un pic dar is foarte gustoase.

Le-am uns cu smantana deasupra si  cu zahar pudra 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Postat de Caty

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia...

Citeste continuarea

Reteta de placinte poale in brau

Postat de privatelaura

Reteta de placinte poale in brau

Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau: Mai intai se pregateste aluatul. Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa. Separat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2015, 17:29
Ce placinte buneeee!
la 31.01.2015, 17:48
delicioaseeee
la 31.01.2015, 20:24
Una calda este a mea!
la 31.01.2015, 22:56
la 01.02.2015, 08:59
Bune!!!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking