Placinte cu branza si marar

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
9 Ian 2016 | 3944 vizualizari
Placinte cu branza si marar

Ce faci cand ti-e o pofta nebuna de placinte? Pui mana si-ti faci zic eu :)))) ca doar esti bucataras si te mandresti cu asta!:)))) Mai in gluma mai in serios...va invit la placinte minunate!

Ingrediente

Aluat:

  • 500gr. faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 ou plus un galbenus
  • 2 linguri potrivite de smantana grasa
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • 1plic drojdie( 10 gr.)

Umplutura:

  • 200 gr. branza telemea cremoasa
  • 300 gr urda
  • 1 legatura de marar( tocat)
  • 2 galbenusuri
  • ulei pentru prajit( 1 cana si jumatate)

Mod de preparare

Din aceasta cantitate ne ies sase placinte mari, dar desigur daca le facem mai micute ne vom bucura de mai multe...oricum sunt tare gustoase si dispar rapid de pe platou!

Cernem faina intr-un vas larg si  punem drojdia in mijloc, pe margine galbenusurile, sarea, smantana, apa calduta si doar doua linguri de ulei din total. Incepem sa omogenizam ingredientele si sa legam aluatul, in acest punct daca simtim la mana ca mai este nevoie mai putem adauga putina apa calda( dar nu cred ca va fi necesar) apoi adaugam o lingura de ulei( cea ramasa) si framantam cinci minute. Lasam aluatul la cald la odihnit cat timp preparam umplutura.

Pentru umplutura vom amesteca toate ingredientele.

Impartim aluatul in 12 mingiute.

Fiecare bila de aluat o vom intinde cu mana pe o suprafata unsa cu ulei atat cat sa nu se rupa.  Pe una din foi punem umplutura avand grija ca marginile aluatului sa ramana libere apoi suprapunem o alta foaie de aluat apasand cu grija sa unim marginile. Eu am facut doua cate doua foi si nu m-am apucat de prajit pana nu am terminat de pregatit tot aluatul.

Incingem uleiul in tigaie si prajim doar cate o singura placinta o data. Scoatem placintele pe servete absorbante de hartie si dupa le transferam pe platou.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Postat de simona72

Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Pentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 09.01.2016, 20:50
Si acum ne faci si noua pofta ) Minunate!
la 09.01.2016, 20:53
bune
la 09.01.2016, 20:55
Hai la mine inisor scump
la 09.01.2016, 20:55
vin si eu cu mami )
la 09.01.2016, 20:56
Rumene si tare bune!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking