Placinte cu halva si paste...de post

Postat de Angelica in Mancaruri de post
30 Mar 2016 | 7108 vizualizari
Placinte cu halva si paste...de post

De cand fac aceste placinte n-am intalnit om pe care l-am servit  sa nu exclame:'' Ceeee?Placinte cu halva?????'' Daaaa!!!Placinte cu halva, super-mega-delicioase''. O reteta extraordinar de buna!Va incurajez sa le incercati cu mare drag! Enjoy!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg. faina
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr. drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml. ulei
  • 600 ml. apa calduta
  • Umplutura:
  • 500 gr. halva
  • 150 gr. paste inele

Mod de preparare

Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa:
1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si apoi sarea.
2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.
3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.
4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.
5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.
6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 15 bucatele egale.Le dam o forma rotunda, sau, usor alungita si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.

Cat timp stau la dospit pregatim umplutura asa:
1.Punem intr-o oala apa cu sare.Cand apa fierbe, adaugam paste inele si le fierbem timp de 6 minute.Le strecuram si le lasam sa se raceasca complet.
2.Intr-un castron punem halvaua sfarmata.
3.Adaugam pastele si cu o lingura de lemn amestecam bine pana pastele sunt bine invaluite.

4.Pudram apoi masa cu faina, intindem pe rand fiecare bucata in forma dreptunghiulara (aproximativa).

Incepem sa le umplem asa:
1.Punem pe o jumatate din foaia de aluat umplutura de halva si paste.
2.Inchidem ca un portofel, presam bine marginile si le lasam sa stea 5 minute la odinha.
3.Intre timp umplem si restul placintelor pana terminam tot aluatul.

4.Punem pe foc o tigaie de fonta, sau alt fel de tigaie cu peretii grosi, fara ulei, si o lasam la incins.
5.Cand este fierbinte, reducem focul la  minim si punem placintele (pe rand) la prajit .Punem un capac si lasam sa se prajeasca.
6.Cand sunt rumene pe o parte, cu o spatula le intoarcem si punem inapoi capacul.
7.Trebuie sa avem rabdare pana placintele sunt rumen-aurii.
8.Atunci le scoatem, le punem pe un prosop de bucatarie si le servim calde sau reci fiecare cum doreste pentru ca sunt la fel de gustoase.

Pofta mare va doresc!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu halva si paste...de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

Postat de merisor67

Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam. Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele. Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in...

Citeste continuarea

Fasole facaluita

Postat de Dya

Fasole facaluita

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte).  O pasam apoi cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2016, 16:00
Hmmm...incenios. Am o halva in frigider si efectiv nu stiu ce sa fac cu ea ca nu o mananca nimeni. Miai dat o super idee
la 30.03.2016, 16:18
interesante placintele!
la 30.03.2016, 16:25
Imi place ideea de a le umple cu halva, dar fara paste, pt mine!
la 30.03.2016, 16:48
arata grozav! nu pot sa pap cu halva, dar salivez la cum arata! )
la 30.03.2016, 18:35
wooww, ce reteta interesanta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking