Placinte cu prune

Postat de Criss in Dulciuri
20 Oct 2016 | 4978 vizualizari
Placinte cu prune

Vremea urata de afara ne indeamna sa aprindem focul in cuptor, sa profitam de ultimele prune care se mai gasesc in piata si sa facem niste placinte pufoase, delicioase si aromate cu scortisoara. Si daca mai punem si masina de paine la munca, treaba noastra devine simpla de tot. ;)

Ingrediente

  • Ingrediente 12 bucati:
  • - 500 g faina
  • - 1 plic drojdie uscata dr. Oetker
  • - 100 g zahar
  • - 100 g unt topit
  • - 1 ou
  • - 1 galbenus
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • - 1 kg prune
  • - 3 linguri zahar
  • - 1/2 lingurita scortisoara
  • - 1 lingura gris sau pesmet +
  • - 1 galbenus pentru unsa placintele
  •  - zahar pudra pentru pudrat placintele

Mod de preparare

In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul topit, oul, galbenusul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute ea isi va face treaba. Intre timp ne ocupam de prune. Spalam prunele si le stergem cu prosoape de hartie, scoatem samburii si taiem prunele in sferturi. Adaugam zaharul, scortisoara si grisul, care are rolul de a absorbi surplusul de suc lasat de prune.  Cand aluatul e gata, il intindem intr-o foaie dreptunghiulara cam de jumatate de cm grosime si il impartim in 12 patrate. In mijlocul fiecarui patrat punem cate o lungura de prune, apoi pliem colturile asa cum se poate vedea in poza.  Punem placintele in tava pe hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si acoperim tava cu un prosop si mai lasam placintele sa creasca 20 minute, apoi le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem aproximativ 30-35 minute, pana devin aurii.Le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert langosi de post cu gem si nuci

Postat de merisor67

Desert langosi de post cu gem si nuci

Preparare aluat. Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la...

Citeste continuarea

Desert placinte cu mere

Postat de sufletista

Desert placinte cu mere

Aluat -cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, laptele, amestecam cu putina faina dupa care adaugam oul, untul moale taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2016, 05:58
bun bun
la 20.10.2016, 06:12
La placinte inainte
la 20.10.2016, 07:34
Tare bune-s!
la 20.10.2016, 08:05
la 20.10.2016, 08:48
bune bune

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking