Placinte cu spanac si branza

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
30 Apr 2020 | 2024 vizualizari
Placinte cu spanac si branza

Minunate sunt aceste gustari facute in casa pe care le-am umplut si copt in doua forme . Au trecut rapid. Este o reteta pe care mama mea o face dupa ochi , nu cantareste nimic si in loc de lapte pune zer .  Ceea ce imi pare nespus de rau este ca nu am fotografii din timpul prepararii ,dar asta este   Aluaturi de casa 

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina alba 000
  • 25 gr de drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar (20gr)
  • 200 ml lapte/iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr unt moale sau ulei
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr branza telemea maruntita cu o furculita
  • 200 gr branza dulce
  • 500 gr spanac
  • 1 lingura ulei
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • Pentru uns: 1 ou
  • Extra: sa aveti pregatit inca vreo 50 -100 ml lapte si faina pentru presarat pe blatul de lucru

Mod de preparare

Pentru inceput incalzim putin 30 ml lapte in care punem zaharul si drojdia si se dizolva.

Intr-un castron mai mare cernem faina si adaugam sarea. In mijlocul ei formam o adancitura in care turnam amestecul de mai sus , restul de lapte sau iaurt , untul moale sau uleiul. Incepem sa framantam pana cand avem un aluat moale dar care se dezlipeste de pe maini. In functie de temperatura si de umiditate mai poate fi nevoie de putina faina sau lapte.

Cand aluatul este framantat bine (vreo 15 minute) si se desprinde de pe maini si de pe vas acoperim vasul cu o folie alimentara si cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca intr-un loc caldut aproximativ 30 minute.

Pana cand aluatul dospeste ne ocupam de umplutura.

Spanacul spalat foarte bine il taiem cu un cutit in fasii subtiri (facem o gramajoasa de frunze si cu un cutit le taiem ). Usturoiul verde in taiem marunt.

Intr-o tigaie incinsa punem o lingura de ulei si adaugam spanacul, usturoiul si putina sare. Nu avem nevoie de foarte multa sare pentru ca am folosit branza telemea. Spanacul va incepe repede sa se inmoaie si sa lase putina zeama. Toata operatiunea dureaza maxim 5 minute. Lasam spanacul sa se raceasca.

Branza telemea o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza dulce. Aceasta compozitie eu am impartit-o in jumate.

Jumatate am lasat-o asa adica branza telemea si branza dulce ,iar cealalta jumatate am amestecat-o cu spanacul si cu frunze de marar taiate marunt.

 

Se intinde jumatate din aluat pe masa de lucru unsa cu ulei ,sau infainata. Se pune peste el spanacul amestecat cu branza,se presara peste tot aluatul. Se indoaie aluatul pe lungime pana la jumate apoi se aduce cealalta parte peste aluat astfel incat cele doua parti laterale sa se suprapuna putin, se obtine un dreptunghi. Taiem pe lungime fasii cam de 2,5 cm grosime. Fiecare fasie o rasucim si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Cealalta jumatate de aluat o intindem,trebuie sa aiba cam 0,5 cm grosime si o acoperim cu branza telemea amestecata cu cea dulce . Rulam aluatul si taiem rondele cam de 2,5 cm grosime. Le asezam pe tava tapetata cu hartie culcate.

 Le mai lasam sa se odihneasca cam 20 minute ,timp in care preincalzim cuptorul la 180 grade.

Cu un ou batut ungem fiecare bucata de placinta inainte sa le dam la cuptor . Se coc la 180 grade timp de 20 minute.

 

Sunt perfecte de luat la serviciu , de servit calde sau reci .

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde

Aluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana.  Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2020, 15:53
la 30.04.2020, 16:21
Imi place combinatia de branz asi spanac :_bd
la 30.04.2020, 16:53
la 30.04.2020, 16:58
Bune, cu spanac...!
la 30.04.2020, 16:59
tare frumoase

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking