Placinte cu sunca si cascaval

Postat de gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri
26 Sep 2015 | 2490 vizualizari
Placinte cu sunca si cascaval

Mie imi place tot ce e cu sunca si cascaval.Numai sa fie bun :)) Din cauza racelii e posibil sa fi scris mai rau, dar revizuiesc eu intr-o zi . Pozele nu sunt foarte stralucite deoarece sunt facute cu telefonul.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • apa calduta
  • cascaval ras
  • sunca afumata

Mod de preparare

Punem cubul de drojdie impreuna zaharul si putina apa calduta intr-un bol la dospit.

Pregatim un lighean mai mare in care adaugam drojdia dizolvata impreuna cu 4-5 linguri de faina, in functie de cata apa ati adaugat, si framantam putin, apoi adaugam restul de faina, sarea si cele doua galbenusuri. Framantam bine in timp ce adaugam cate putina apa calduta, depinde cat de moale vreti sa fie compozitia. La final punem 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute.

Dam la dospit 2 ore acoperind vasul cu prosop sau o bucata de material curata.

Dupa ce a dospit , ungeti masa de lucru cu ulei si impartiti compizitia in bucatele putin mai mici decat pumnul.

Luati fiecare bucata in parte ,o intindeti putin si puneti pe suprafata compozitiei cascaval ras si deasupra bucatele de cascaval.Adunati placinta ca si o branzoaica si apoi o apasati usor pana ce se intinde de 2-3 ori mai mare decta era initial.

Incalziti uleiul in tigaie si puneti placintele in ulei la foc potrivit sa se prajeasca pe ambele parti pana prin o culoare aurie.

Se scot pe un servetel de hartie. Se pot servi calde sau reci.

POfta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata,  scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Postat de mirela0911

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 26.09.2015, 22:10
la 26.09.2015, 22:10
daca tot m-am laudat de dimineata ca am facut placinte am zis ca trebuie sa si demonstrez
la 27.09.2015, 09:55
bune!
la 27.09.2015, 10:12
foarte bune!
la 27.09.2015, 14:18
Tare bune!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking