Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

Postat de lucy2002 in Dulciuri
15 Iun 2019 | 11135 vizualizari
Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

Aceste placinte le fac in fiecare an de Rusalii sau Duminica Mare cum se mai spune la noi in Nordul Bucovinei si le dam de pomana spre pomenirea celor plecati dintre noi. Sunt foarte bune, delicioase, aromate si deosebite datorita umpluturei. Va recomand sa incercati si voi si va doresc ...POFTA BUNA!  

Ingrediente

  • 1,200 gr faina alba
  • 600-650 ml lapte caldut
  • 4 galbenusuri si un ou intreg
  • 300 gr zahar
  • 50 grame drojdie proaspata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja razuita de lamaie
  • 100 gr unt
  • 100 gr untura
  • sare
  • UMPLUTURA
  • 1 kg de urda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 oua
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 2 legaturi de marar
  • un pic de sare

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia maruntita cu o lingurita de zahar. Amestecam zaharul cu laptele  si il punem la incalzit.

Ouale le batem cu putina sare.

Incepem a framnta adugand laptele caldut (nu ferbinte)putin cate putin pana incorporam toata faina. Adaugam ouale, coaja de lamaie si zaharul vanilat, si framantam in continuare iar la final adaugam untul si untura treptat si framantam bine. Va rezulta un aluat nelipicios , daca este nevoie mai adaugam faina -50-100gr faina. Acoperim coca cu o folie alimentara si o lasam la crescut pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURA

Urda se sfarama cu furculita si se adauga 10 linguri de zahar, 3 oua, mararul tocat fin, arome de vanilie , coja de portocala ( daca aveti) si amestecam foarte bine pana devine omogena compozitia si o dam la frigider dupa ce am acoperit vasul cu o folie alimentara.

ASAMBLARE

Pe blatul de lucru infainat rasturnam coca si o portionam.

Eu am impartit aluatul in bile in numar de 23 bucati, o bila cantareste 110 gr.

Aluatul fiind mai molicel nu am avut nevoie de sucitor si l-am aplatizat cu degetele , i-am dat o forma de disc cu aproximatie  dupa care am pus o lingura cu varf din umplutura de urda. Am adunat capetele spre mijloc si le-am lipit intre ele dupa care le-am apasat cu degetul pe mijloc sa nu se dezlipeasca.  Am asezat placintele intr-o tava cu hartie de copt ( sau daca ramneti in pana de hartie  se unge tava cu ulei) Se lasa la crescut pentru 20-30 minute dupa care se dau cu pensula cu ou batut si se dau la cuptor.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru un timp de 25-35 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Cand sunt gata se scot si se lasa la racit , se presoara cu zahar pudra si se servesc cu mare pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pariziene cu pere

Postat de Constelatialeu

Pariziene cu pere

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un...

Citeste continuarea

Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

Postat de ctlina

Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

Se curata fructele și se taie în cuburi. Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2019, 09:45
la 17.06.2019, 11:45
tare bune!
la 17.06.2019, 15:58
Frumoase si gustoase!
la 17.06.2019, 16:38
Multumesc Motan LaOale!
la 17.06.2019, 16:38
Multumesc Daniela!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking