Prajitura sah la Cleme

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
23 Ian 2017 | 8604 vizualizari
Prajitura sah la Cleme

Iar m-am jucat si am profitat de ocazie ca azi e Sfantul Clement, deci este ziua mea, asa ca mi-am facut o prajitura, ca mai aveam niste mascarpone, smantana pentru frisca si alte chestii pe care musai trebuia sa le folosesc......

Ingrediente

  • Blat alb
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu faina
  • 2 lingura cu ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Blat maro
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida hulalala
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 200 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • Pentru decor
  • cacao
  • Sirop de visine

Mod de preparare

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit foarte bine am mixat foarte bine apoi am adaugat crema mascarpone si am omogenizat.

Blat alb: Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, patratat cu dimensiunea de 24/24 cm. Forma am tapetat-o cu hartie de copt. batutAm  bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi  am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina si prafule  de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Blat maro: Am batut bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi  am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina, cacaoa si prafule  de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Frisca: Mixam bine smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca tare.

Montarea: Dupa ce s-au racit blaturile, le punem unul peste altul si taiem fasii egale. Apoi asezam o fasie alba una maro, intre ele punem crema si lipim, procedam asa pana terminam fasiile de blat, insiropam bine, apoi intindem crema peste, restul de fasii le asezam invers de cum am asezat primul rand, daca am inceput cu alb, acum incepem cu maro, lipim cu crema, insiropam, intindem restul de crema. La final imbracam prajitura cu frisca si presaram cacao, formand imaginea unei table de sah. Lasam la rece pentru cateva ore, asta daca avem rabdare.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sah la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rapid cu banane si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert rapid cu banane si crema de vanilie

Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se bat ouale si se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se toarna laptele in fir subtire si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Postat de simona72

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Reteta de preparare a papanasilor Pentru papanasi: branza se pune intr-un castron, se adauga, extractul de vanilie, oul, zaharul, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu furculita. Faina se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2017, 18:13
Iar e Sfantul Clement? Acuma nu demult a fost parca! Hai, La multi ani cu sanatate si sa-mi dai si mie un L din prajitura delicioasa!
la 23.01.2017, 18:15
Mireluto, ai dreptate, a mai fost fix de ziua lui Padre, dar eu de ala nu stiam, eu pe asta-l serbam de ani de zile....
la 23.01.2017, 18:28
Doamna Regina aici ma bag si ma bag la cateva felii barosane
la 23.01.2017, 18:29
Am venit să citesc rețeta văd că te cam resfeti La mulți ani! Vorba Mirelutei, camulti sfinți Cleme servesc o feliuță?
la 23.01.2017, 18:30
Hai ,să ne trăiești!Poate dai o felie din bunătate

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking