Placinte cu varza si carne tocata

Postat de eumimi in Mancaruri cu carne
26 Noi 2017 | 7547 vizualizari
Placinte cu varza si carne tocata

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Ingrediente

  • 520 g faina
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 cepe
  • 300 g carne tocata
  • 1/4 de varza pentru umplutura
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina.  Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore.

Pentru umplutura, am calit cepele taiate marunt, apoi am separat ceapa calita in 2 tigai. Intr-una am adaugat si carnea si am lasat 20 de min. pe foc, iar in cealalta tigaie am adaugat varza tocata si 1 cana de apa. Am potrivit fiecare tigaie cu sare si piper.

Intindem cercuri din aluatul dospit, punem 1-2 linguri cu carne si prindem bine capetele sa nu se desfaca. Punem placintele formate cu lipitura in jos si mai presam putin. 

Le prajim in ulei incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cremvusti in aluat

Postat de oanapl

Cremvusti in aluat

Dupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de merisor67

Dovlecei umpluti

Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele. La ardei taiem capacul cu codita si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2017, 10:43
Delicioase!
la 26.11.2017, 10:48
Merci!
la 26.11.2017, 10:51
Foarte bune!
la 26.11.2017, 11:01
la 26.11.2017, 11:27

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking