Placinte de post la tigaie, cu ceapa verde si marar

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
15 Apr 2019 | 6578 vizualizari
Placinte de post la tigaie, cu ceapa verde si marar

Aceste plăcinte erau de mult timp pe listă și cum sunt de post, le-a ”venit rândul” tocmai acum, când doream o diversificare a meniului. Când au fost gata și le-am savurat cu o mare plăcere, m-am mirat că am tot amânat să le fac... Din ingredientele de mai jos am făcut 8 plăcinte mărișoare, fiecare cam cât o jumătate de tigaie.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 grame de făină albă
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 2 lingurițe de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 250 ml de apă caldă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 2 legături de ceapă verde (cam 12-14 fire)
  • 2 legături de mărar
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul. Se toarnă puțină apă caldă și se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, până ce se dizolvă atât zahărul, cât și drojdia. Se toarnă în continuare, câte puțin, apă caldă și se încorporează toată făina. Pentru definitivarea aluatului se adaugă treptat uleiul și se frământă, până ce se absoarbe, iar aluatul devine elastic și nelipicios.

Se dă vasul cu aluatul, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece, ca să dospească, în 30-35 minute.

Între timp se pregătește umplutura. Se curăță și se spală bine cepele, se zvântă și se taie rondele. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se amestecă ceapa cu mărarul și se adaugă: sarea, piperul și uleiul. Se omogenizează umplutura și se lasă în așteptare, până ce aluatul este gata.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor care s-au format și apoi se porționează în 8 bucăți relativ egale.

Se ia fiecare bucată de aluat, se întinde cu sucitorul într-o foaie rotundă de dimensiunea tigăii în care se vor prăji plăcintele. Se pun două linguri de umplutură pe o jumătate din foaie (la distanță de 1-1,5 cm de marginile care vor trebui lipite) și apoi se acoperă cu cealaltă jumătate. Se lipesc marginile plăcintei de jur împrejur, ca să ”se sigileze” bine umplutura și să nu iasă în timpul prăjirii.

Se procedează la fel, până ce se fac toate plăcintele. 

Se toarnă ulei în tigaie și când este încins, se pun plăcintele la prăjit, două câte două, pe ambele fețe, iar focul la aragaz se dă la mic. Astfel, plăcintele nu se vor arde, ci se vor pătrunde bine și se vor rumeni frumos.

Plăcintele sunt foarte bune, atât calde, cât și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte de post la tigaie, cu ceapa verde si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateu vegetal de linte

Postat de mirela0911

Pateu vegetal de linte

Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute. Intre timp, se...

Citeste continuarea

Langosi

Postat de lilik

Langosi

Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc. In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 15.04.2019, 09:51
Arata tare bine , cred ca sunt si foarte bune!
la 15.04.2019, 09:58
Mulțumesc frumos, Lucy! Într-adevăr, au fost tare bune...!
la 15.04.2019, 10:02
uau preferatele mele, cu ceapa verde si marar
la 15.04.2019, 10:12
Cu drag!
la 15.04.2019, 10:24
Daliana, eu voiam de mult timp să le fac, dar am tot amânat și acum mă întreb de ce... Așa că înțeleg perfect de ce sunt preferatele tale...!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking