Placinte mocanesti
Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri 9 Mai 2020 | 4374 vizualizari
Sunt unii oameni care atunci cand aud ceva despre un subiect care ii intereseaza foarte tare, ciulesc urechile, in timp ce altii trec mai departe, eu va marturisesc sincer ca fac parte din prima categorie, astfel ca aseara cand am vazut la Romanii au Talent, placintele aduse juriului de catre formatia de dansatori si am auzit si povestea lor, mi s-au aprins toate beculetele...inspiratie pura la ora tarzie in noapte, ca numai placinte am visat pana dimineata.
Astazi am rascolit internetul in cautarea unei retete care sa imi placa, sunt multe de fapt si ma bucur ca am gasit una pe care am adaptat-o pe ici pe colo dupa gustul personal.
Ce iubesc eu foarte tare la tara noastra este diversitatea si bogatia locurilor, a oamenilor, a traditiilor, fiecare regiune te imbie cu tot ceeea ce are ea mai frumos si mai bun in mod special ma refer aici firesc, la partea culinara.
in cazul de fata placintele savuroase, iti vor lasa magice amintiri; daca mergi in Bucovina vei fi intampinat cu minunatele poale-n brau, in Ardeal cu placintele coapte pe lespede, in Oltenia cu renumitele turte taranesti, in zona Harghitei desigur cu langosii bine cunoscuti, iar aceste placinte deosebit de gustoase din zona Sacele cu branza de burduf vin sa confirme cele spuse mai sus, avem o tara de vis si merita cutreierata in lung si-n lat, chiar si numai pentru a te indragosti de o placinta!
Placintele mocanesti sunt mostenite din mosi stramosi de la mocanii din Sacele si s-au pastrat in gospodarii de catre strabunici, bunici si mame si sunt transmise cu drag fiecarei generatii care vine, avand un deosebit respect pentru pastrarea traditiei.
Acestor placinte li se mai spune si placinte cu refrec, acesta fiind de fapt ruloul care se formeaza deasupra pentru a tine mai bine cele doua foi umplute cu branza.
Aluaturi de casa
Inapoi la reteta
|