Placinte poale-n brau

Postat de Alepaty in Dulciuri
24 Ian 2016 | 3783 vizualizari
Placinte poale-n brau

Aceste placinte sunt delicioase, aromate si pufoase. Perfecte pentru duminica dimineata alaturi de o cafea buna. Reteta ii apartine doamnei Gicuta!!! PS: foarte buna reteta, mi-a iesit exact cum o descrie ea.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata sau proaspata 25 g
  • 150 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 50 ml ulei.

Compozitia de branza dulce:

  • 400 g branza de vaci dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 30 g stafide
  • esenta de ro
  • 2 linguri de gris
  • 2 galbenusuri de ou

Mod de preparare

Pentru inceput se pun cam 4-5 linguri de lapte caldut intr-un bol peste care se adauga drojdia si se lasa cca 15 min. sa fermenteze.

Intre timp, cernem faina, facem cu mana loc in mijloc unde vom turna restul de lapte ramas in care se adauga zaharul si se pune pe foc pana se topeste zaharul, se lasa sa se racoreasca apoi se amesteca cu 2 oua batute si amestecate cu coaja de lamaie.

Se adauga drojdia si untul topit impreuna cu uleiul si racit.

Se face aluatul si se lasa sa creasca cam 45-50 de minute.

Pana creste aluatul, se amesteca branza de vaci cu aharul vanilat,zaharul,galbenusurile, grisul, stafidele inmuiate in esenta de rom inainte.

Aluatul se intinde si se taie patrate mari pe care se pun cam o lingura de branza dulce, se aduna cele 4 colturi si se pun tava tapetata cu faina si ulei.

Se mai lasa 20 de minute in tava sa creasca apoi se unge cu un ou batut.

Se da la cuptor la foc potrivit cam 50 de minute.

Au iesit super bune, bine ca am facut poza imediat ca acum cand scriu reteta nu mai am :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de placinte poale in brau

Postat de privatelaura

Reteta de placinte poale in brau

Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau: Mai intai se pregateste aluatul. Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa. Separat,...

Citeste continuarea

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2016, 20:50
Ce pofta mi-ai facut!
la 24.01.2016, 20:51
bune bune
la 24.01.2016, 20:51
Bune poalele astea...
la 24.01.2016, 21:05
Ce frumusele sunt rumenite
la 24.01.2016, 21:45
Ohoooo, astea da!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking