Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 ml lapte
- 1 plic de drojdie uscata sau proaspata 25 g
- 150 g zahar
- coaja de la o lamaie
- 500 g faina
- un praf de sare
- 2 oua
- 80 g unt
- 50 ml ulei.
Compozitia de branza dulce:
- 400 g branza de vaci dulce
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g zahar
- 30 g stafide
- esenta de ro
- 2 linguri de gris
- 2 galbenusuri de ou
Mod de preparare
Pentru inceput se pun cam 4-5 linguri de lapte caldut intr-un bol peste care se adauga drojdia si se lasa cca 15 min. sa fermenteze.
Intre timp, cernem faina, facem cu mana loc in mijloc unde vom turna restul de lapte ramas in care se adauga zaharul si se pune pe foc pana se topeste zaharul, se lasa sa se racoreasca apoi se amesteca cu 2 oua batute si amestecate cu coaja de lamaie.
Se adauga drojdia si untul topit impreuna cu uleiul si racit.
Se face aluatul si se lasa sa creasca cam 45-50 de minute.
Pana creste aluatul, se amesteca branza de vaci cu aharul vanilat,zaharul,galbenusurile, grisul, stafidele inmuiate in esenta de rom inainte.
Aluatul se intinde si se taie patrate mari pe care se pun cam o lingura de branza dulce, se aduna cele 4 colturi si se pun tava tapetata cu faina si ulei.
Se mai lasa 20 de minute in tava sa creasca apoi se unge cu un ou batut.
Se da la cuptor la foc potrivit cam 50 de minute.
Au iesit super bune, bine ca am facut poza imediat ca acum cand scriu reteta nu mai am :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|