Placintele cu ficatei

Postat de gicuta69 in Aperitive / Garnituri
6 Iul 2015 | 4345 vizualizari
Placintele cu ficatei

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 800 g ficatei
  • o ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar
  • Aluat:
  • 250 ml apa
  • 500 g faina (aproximativ)
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 ou
  • 4 linguri cu ulei
  • 2 linguri untura solida
  • un varf de lingurita de zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare

Umputura: Ceapa tocata marunt  o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat. Cand lichidul a scazut ,condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si omogenizam,.dam deoparte si preparam aluatul.

Aluat: Punem drojdia intr-un castron, adaugam zaharul, 4-5 linguri de apa calduta, o lingura de faina, amestecam bine si lasam 10-15 minute la crescut.

Punem faina cernuta intr-un castron ,facem  o gaura in mijloc unde  turnam apa calduta,oul , praful de sare  ,drojdia si uleiul. Framantam, pana obtinem un aluat elastic.

Aluatul il impartim in 10 bile pe care le intindem in forma rotunda de cca 18 cm, le ungem cu cate o jumate de lingurita de untura, si le suprapunem. Le lasam 10 minute la frigider apoi le intindem cu sucitorul intr-o singura foaie.

Cu ajutorul unui pahar decupam discuri din foaia de aluat.Asezam umplutura (cam o lingura) pe centrul discului astfel incat marginea sa ramana libera si acoperim cu alt disc.Sigilam marginea cu ajutorul unei furculite,asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute, pana se rumenesc usor. Se pot servi calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovleceii se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert pentru 5 minute. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.Se taie pe lung si se scoate cu grija...

Citeste continuarea

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor

Postat de licurici_lra

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor

Rosiile uscate le-am taiat maruntit, iar busuiocul l-am tocat. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor, apoi am format chiftelele. Le-am bagat 15-20 min in cuptorul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 06.07.2015, 14:05
mmm... foarte bune placintelele
la 06.07.2015, 14:15
Ficatei dragutei,oare cui i-ai mancat ficateii...
la 06.07.2015, 14:24
Bune!
la 06.07.2015, 14:25
bune bune
la 06.07.2015, 14:46
Bune plăcințelele tale!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking