Placintele cu piept de pui si ciuperci

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
22 Feb 2017 | 4333 vizualizari
Placintele cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 100 g ciuperci
  • 200 g piept de pui
  • 100 g cascaval
  • 1 ardei rosu
  • 1 ou
  • 1 fir ceapa verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 20 g susan

Mod de preparare

Freci drojdia cu zaharul, apoi o diluezi cu putin lapte caldut, apoi adaugi o lingura de faina si obtii o maia pe care o lasi la dospit 10-15 minute. Cerni faina intr-un vas, faci o gaura in mijlocul fainii si adaugi maiaua, ouale (pastrezi un galbenus ptr. uns), laptele si sarea. Incepi sa framanti, iar cand aluatul se desprinde pe de mana, adaugi untul moale si mai framanti pentru 10 minute, apoi il lasi la dospit pentru o ora, la loc cald.

Intre timp, prepari umplutura. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare), cimbrul, sarea, piperul si un ou.  

Intinzi o foaie de aluat si tai patrate. La fiecare patrat, decupezi un chenar. Ungi toata suprafata cu galbenusul de ou, batut cu putin lapte si pui in mijloc o lingura de umplutura.
Aduci toate cele patru colturi ale chenarului in mijlocul patratului si le strangi putin ca sa se lipeasca unele de altele si sa nu se dezlipeasca la copt.

Pui placintelele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu galbenus si presari susan peste ele. Introduci tava in cuptorul bine incalzit, la 180 de grade C si o lasi pana se rumenesc placintelele.

 Se servesc atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

Postat de simona72

Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

Aluat : Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2017, 12:56
la 22.02.2017, 15:28
bune
la 22.02.2017, 16:19
foarte gustoase!
la 22.02.2017, 16:34
la 22.02.2017, 16:50
Delicioase!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking