Placintele din legume

Postat de Zamfira in Aperitive / Garnituri
7 Ian 2017 | 2416 vizualizari
Placintele din legume

Interesante, foarte gustoase și sunt gata în câteva minute. Sunt perfecte ca și garnitură sau servite alături de un mujdei de usturoi.

Ingrediente

  • 1/2 varză albă (250 g)
  • 1 morcov
  • 3-4 fire ceapă verde
  • pătrunjel verde
  • 3 ouă
  • 2 linguri făină
  • sare, piper
  • puțin ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Tocăm varza mărunt și o frecăm cu puțină sare pentru a se înmuia. Morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, ceapa verde și pătrunjelul verde le tocăm mărunt. Adăugăm totul peste varză și amestecăm foarte bine.

Mai adăugăm piper, puțină sare (nu prea multă, pentru că deja am adăugat sare și la varză), cele 3 ouă și făina.

Punem o tigaie la încălzit, o ungem cu puțin ulei, când tigaia este fierbinte, cu o lingură punem câte un pic din compoziție în tigaie. Apăsăm deasupra și formăm plăcințele. Lăsați loc suficient între ele.

Eu am pus câte 4 bucăți și în trei etape le-am prăjit.

Foarte important, de fiecare dată când puneți din compoziție la prăjit, amestecați din nou și din nou în compoziție deoarece ouăle (lichidul) se lasă la fundul legumelor.

Timp de prăjire, 2-3 minute pe fiecare parte. Focul să fie redus, moderat. Au tendința să se ardă foarte ușor.

Cu o paletă veți reuși să le întoarceți foarte ușor.

Putem servi alături de un mujdei de usturoi. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele din legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv saratele cu chimen si parmezan

Postat de AlexTeacher

Aperitiv saratele cu chimen si parmezan

Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie...

Citeste continuarea

Oua umplute cu pate de casa

Postat de AdrianUdrea

Oua umplute cu pate de casa

Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba. Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 20:34
la 07.01.2017, 20:47
la 07.01.2017, 20:57
la 07.01.2017, 21:04
Bune!
la 07.01.2017, 21:13

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking