Ingrediente
- 500 g faina,
- 1/2 lingura sare,
- 1 lingurita zahar,
- 1 lingura de bicarbonat de sodiu,
- 150 g cascaval afumat,
- 400 g ayran sau chefir,
- cca 350 g mezel,
- 2 fire de ceapa verde.
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.
Tocam marunt/ radem mezelul si ceapa verde.
Pe masa infainata formam din aluat o bagheta mai groasa, apoi o taiem in 6-7 bucati egale. Fiecare bucata o intindem usor cu degetele intr-o forma cat mai rotunda. Asezam pe bucata de aluat mezel ras si ceapa tocata, apoi strangem placintica ca pe o traistuta. :P. Usor, cu degetele, aplatizam placinta.
Prajim fiecare placintica in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Servim cu ayran sau chefir.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele sarate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|