Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde

Postat de Dya in Aperitive / Garnituri
3 Mai 2014 | 9529 vizualizari
Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde

Clatitele cu cartofi pregatite de catre Any (le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/clatite-de-cartofi-58418.html), inscrise in concursul cu retete pentru cei mici, au fost punctul de plecare pentru aceste placintele. Mi s-au parut interesante, fapt pentru care m-am hotarat sa le incerc, cu modificarile aferente. Timpul de pregatire este relativ scurt, aproximativ 20 de minute, insa coacerea va necesita rabdare.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 4 cartofi
  • un morcov potrivit
  • sare si piper dupa gust
  • 2 fire de usturoi verde
  • 4 linguri cu faina alba de grau
  • 200 gr branza de burduf (sau branza framantata cu sare)
  • 50 gr de unt pentru ungerea vasului de copt

Mod de preparare

 

Cartofii si morcovul se trec prin razatoare sau se maruntesc cu ajutorul unui tocator electric. Se lasa intr-un ciur pentru a se elimina sucul format. Intr-un vas separat, ii amestecam apoi cu faina, branza de burduf, ouale si usturoiul taiat marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper si se omogenizeaza compozitia. Ungem vasul multicooker-ului cu putin unt, adaugam unul-doua polonice din compozitia rezultata si alegem din MENU functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 de grade, pentru 25-30 de minute. In tot acest timp, trebuie sa intoarcem placintica pentru a se coace uniform, pe ambele parti. Se procedeaza astfel, pana terminam toata compozitia. Se pot consuma ca atare, calde sau reci. Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Retete similare

Cartofi frantuzesti cu ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Cartofi frantuzesti cu ciuperci

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie rondele. Intr-o tava pune hartie de copt,si asezam un strat de cartofi....

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Spalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs. Apoi ii stoarceti si intre maini. Ceapa verde o curatati si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2014, 22:10
daaaa, prima!
la 03.05.2014, 22:11
arata excelent!
la 03.05.2014, 22:12
ce bine arata
la 03.05.2014, 22:12
Multumesc Claudia!
la 03.05.2014, 22:13
O, ce bunatate! Tare mult imi plac!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking