Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde

Postat de Dya in Aperitive / Garnituri
3 Mai 2014 | 9707 vizualizari
Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde

Clatitele cu cartofi pregatite de catre Any (le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/clatite-de-cartofi-58418.html), inscrise in concursul cu retete pentru cei mici, au fost punctul de plecare pentru aceste placintele. Mi s-au parut interesante, fapt pentru care m-am hotarat sa le incerc, cu modificarile aferente. Timpul de pregatire este relativ scurt, aproximativ 20 de minute, insa coacerea va necesita rabdare.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 4 cartofi
  • un morcov potrivit
  • sare si piper dupa gust
  • 2 fire de usturoi verde
  • 4 linguri cu faina alba de grau
  • 200 gr branza de burduf (sau branza framantata cu sare)
  • 50 gr de unt pentru ungerea vasului de copt

Mod de preparare

 

Cartofii si morcovul se trec prin razatoare sau se maruntesc cu ajutorul unui tocator electric. Se lasa intr-un ciur pentru a se elimina sucul format. Intr-un vas separat, ii amestecam apoi cu faina, branza de burduf, ouale si usturoiul taiat marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper si se omogenizeaza compozitia. Ungem vasul multicooker-ului cu putin unt, adaugam unul-doua polonice din compozitia rezultata si alegem din MENU functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 de grade, pentru 25-30 de minute. In tot acest timp, trebuie sa intoarcem placintica pentru a se coace uniform, pe ambele parti. Se procedeaza astfel, pana terminam toata compozitia. Se pot consuma ca atare, calde sau reci. Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulada din carne tocata cu spanac

Postat de Geanina87

Rulada din carne tocata cu spanac

Fierbem spanacul in apa cu sare,apoi il punem la scurs.Morcovii curatati si spalati ii punem intr-o alta cratita la fiert.Tocam ceapa marunt si o prajim in putin ulei de masline dupa care adaugam...

Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu paste si legume

Postat de vio_dreams

Aperitiv frittata cu paste si legume

Batem ouale cu laptele, sarea si piperul. Tocam ardeiul cubulete. Prazul il taiem rondele. Dam cascavalul pe razatoarea mica, iar ciupercile le scurgem si le trecem prin jet de apa. Pastele le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 03.05.2014, 22:10
daaaa, prima!
la 03.05.2014, 22:11
arata excelent!
la 03.05.2014, 22:12
ce bine arata
la 03.05.2014, 22:12
Multumesc Claudia!
la 03.05.2014, 22:13
O, ce bunatate! Tare mult imi plac!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking