Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare

Postat de merisor67 in Mancare copii
9 Mai 2014 | 4310 vizualizari
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare

Este tot o reteta by Laura care m-a incantat si am preparat-o la multicooker. Diferenta intre reteta mea si a ei este marimea morcovilor, ea a folosit din cei mititei, ca deh, teroristii ei sunt micuti, eu am folosit din cei mari, ca pentru toristii mei :))))))))))) Muah, Laura, multumesc pentru reteta!

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 2+3 cepe galbene
  • 1 capatana usturoi
  • 750 gr carne tocata de vitel
  • 1 ceasca orez
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 2 foi dafin
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 3 linguri ketchup de casa
  • 1, 500 l apa
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Reteta Laurei este aceasta:

http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-si-morcovei-cu-perisoare-59724.html

Pregatim toate ingredientele in felul urmator: tocam canea impreuna cu 2 cepe, 1/2 legatura de patrunjel si 3 graunti de usturoi, apoi o asezonam cu sare, putin piper si cimbru si vom incorpora in ea orezul, 2 linguri ulei si ouale intregi.

Punem apa cu putina sare in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, setam functia FRY pentru 15 minute si fierbem perisoarele, inlaturand spuma care se formeaza deasupra.

Nu trebuie sa fie fierte definitiv, ca le vom prepara si impreuna cu cartofii.

Intre timp pregatim restul ingredientelor, curatam ceapa si o tocam solzisori, curatam cartofii si morcovii si ii taiem in cuburi, respectiv bucatele mai lungi, curatam usturoiul si il tocam rondele.

Dupa ce au fiert perisoarele, le punem intr-o sita la scurs, iar in vasul multicookerului, fara a-l clati, punem 2 linguri ulei si il punem la incins, apoi calim ceapa si usturoiul in el(tot pe programul FRY/10 minute). 

Dupa expirarea timpului, iar ceapa devenind translucida, adaugam in vas cartofii si morcovii si turnam zeama de la perisoare, cat sa ii  acopere.

Setam programul STEW pentru 30 de minute, inchidem capacul, iar pe la jumatatea timpului, adaugam perisoarele, ketchupul si asezonam cu condimente dupa gust.

La final, dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam patrunjelul tocat.

A iesit foarte buna aceasta tocanita, chiar au laudat-o baietii mei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Retete similare

Rosii umplute cu crema de branzeturi

Postat de AdrianUdrea

Rosii umplute cu crema de branzeturi

Se spala bine toate legumele si se scurg. Se taie un capac de la rosii, cel de la cotor si li se scobeste interiorul cu o lingurita. Nu se scobeste decat partea cu seminte, lasand pulpa in...

Citeste continuarea

Budinca de broccoli cu piept de pui

Postat de eumimi

Budinca de broccoli cu piept de pui

Dam intr-un clocot broccoli, iar separat fierbem pieptul de pui.  Taiem cubulete pieptul de pui fiert, iar broccoli il desfacem in manunchiuri mai mici. Intr-un vas de yenna punem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.05.2014, 12:06
Merisor,deschide repede usa ca ajung acum
la 09.05.2014, 12:07
Tare bun arata!
la 09.05.2014, 12:10
Vino, Laly, cat poti de repede, ca nu stiu daca mai apuci!
la 09.05.2014, 12:10
Multumesc, Dya
la 09.05.2014, 12:12
Știu unde trimit Zmeii la masă

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking