Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
26 Aug 2014 | 4159 vizualizari
Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker

Azi am facut chiftelute si in timp ce mestecam carnea mi-am adus aminte de renumitele chiftelute in aluat de bere pe care le-au incercat mai multi bucatarasi, printre care si eu, dupa reteta Gabytzei. Si m-am gandit sa le incerc la multicooker. Nu am avut bere, dar am folosit apa minerala si tare bune au iesit. Vi le recomand, cu drag!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 ml apa minerala
  • 400 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 1 pachet garant pentru aluaturi dospite(amestec de praf de copt si drojdie)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Pentru chiftelute:

  • 750 gr carne tocata amestec(500 gr piept de pui + 250 gr porc)
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pregatim intai aluatul.

Pe pachetul de garant pentru aluaturi dospite se recomanda a se folosi continutul la 375 gr faina, dar eu am pus 400 gr.

Amestecam intr-un bol faina cu garantul.

Intr-un pahar punem sarea cu zaharul si turnam apa minerala.

Amestecam bine pana aproape se topesc ingredientele si incepem sa turnam treptat apa peste faina, formand aluatul. La final adaugam uleiul si incepem sa framantam.

Lasam aluatul sa se odihneasca pana cand preparam compozitia pentru chiftele.

Trecem ceapa si usturoiul, curatate, prin masina de tocat si le amestecam cu carnea tocata.

Cartofii curatati si spalati, ii trecem separat prin masina de tocat, ii stoarcem bine si ii adaugam la amestecul de carne.

Asezonam cu sare si condimente, adaugam cele doua oua si patrunjel verde tocat si omogenizam bine amestecul.

Impartim aluatul care deja si-a dublat volumul in cateva minute, in opt parti, pe care le intindem in forma rotunda pe masa de lucru.

Punem la mijlocul aluatului cate o lingura cu varf de compozitie pentru chiftelute si formam niste mingiute aproape de dimensiunea celei de tenis pe care le asezam in vasul multicookerului uns cu putin ulei.

Asezam vasul in aparat, pe care il conectam la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 de minute la 180 de grade.

Apasam butonul START si asteptam expirarea timpului.

Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, am intors chiftelutele pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.

Dupa expirarea timpului, am mai lasat chiftelutele in aparat 10 minute pe modul KEEP WARM, pentru a se desavarsi coacerea aluatului.

Au iesit tare gustoase, iar aluatul este putin crocant si sfaramicios de la acel garant.

Spor si pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Rulada cu crema de branza si somon

Postat de Bucataras

Rulada cu crema de branza si somon

Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu...

Citeste continuarea

Chiftelute cu legume (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Chiftelute cu legume (reteta video)

Dovleceii ii radem pe razatoarea mare, presaram sare si ii lasam sa isi lase zeama, apoi ii scurgem bine. Cartofii, pastarnacul, telina, ceapa le dam pe razatoarea mica, usturoiul il facem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.08.2014, 19:02
la 26.08.2014, 19:04
Multe mai face cook-ul asta
la 26.08.2014, 19:05
e bun la toate cele
la 26.08.2014, 19:09
Bun rau la casa omului
la 26.08.2014, 19:20
Ce bunatate ne-ai adus!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking